GUERRA DE BANDERES

Uns militars esquincen una estelada a prop de Sant Pere de Rodes

L'acció dels soldats, que estaven fent unes maniobres al Port de la Selva, l'han vist diverses persones

Estat en què ha quedat la bandera.

Estat en què ha quedat la bandera. / JOSEP MARIA CERVERA

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / Girona

Uns militars de l'Exèrcit espanyol han esquinçat aquest matí una bandera estelada que hi havia col·locada a prop de Sant Pere de Rodes, al municipi del Port de la Selva (Alt Empordà), segons ha informat l'alcalde de la localitat, Josep Maria Cervera (CiU).

Els militars havien notificat a l'ajuntament que avui farien unes maniobres a la zona, que no és un fet excepcional, ja que acostumen a fer exercicis i marxes de forma regular i sempre informen el consistori.

“El que ha passat avui és que uns treballadors del monestir i altres persones han vist que dos militars que anaven amb 40 soldats s'han dirigit al coll del Mosquit, a prop del monestir, i han intentat arrencar una estelada que havia hissat allà una entitat catalanista. Al final no ho han aconseguit, però han acabat trencant la bandera”, ha explicat l'alcalde.

En posaran una de més gran

Notícies relacionades

Cervera ha descartat que l'ajuntament emprengui accions legals i tampoc demanaran explicacions als militars, perquè la bandera no havia estat col·locada pel consistori. “Si hem de gastar alguna energia serà donant suport a la gent del municipi que vol col·locar una estelada més gran i més forta al mateix lloc”, ha dit l'alcalde.

El responsable municipal ha insistit que no vol fer “un gran conflicte” de l'incident, perquè ja estan acostumats que quan els militars fan maniobres a la zona, o a la serra de l'Albera, sempre tenen “algun disgust”, com incendis o altres incidents, afirma.