La vicepresidenta afirma que ha "après molt" de Gallardón

Saénz de Santamaría alaba la "gran visió política" de l'exministre de Justícia

Del nou ministre assenyala que és una persona "seriosa, solvent i amb molta visió"

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / Madrid

La vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, ha lloat aquest dimecres la "gran visió política" d'Alberto Ruiz-Gallardón. Com que Mariano Rajoy dimarts, quan va anunciar la retirada de la reforma del projecte de llei de l'avortament, no va esmentar ni va recolzar la feina feta pel fins avui ministre de Justícia, la número dos de l'Executiu ha corregit aquest error al lloar als passadissos del Congrés, a l'arribar a la sessió de control, el dimissionari.

"Tots els ministres d'aquest Govern i especialment Alberto mantindrem aquesta sensació de solidaritat, unió i fortalesa que hem tingut junts", després d'enfrontar-se a la crisi econòmica o al desafiament català, ha assenyalat la vicepresidenta. 

Notícies relacionades

Així mateix ha destacat que personalment ella "ha treballat molt bé" amb Gallardón i ha "après molt d'ell". "En part ha estat el meu cap", ha arribat a dir, perquè ella procedeix de l'Advocacia de l'Estat i per tant depenia del Ministeri de Justícia. Amb aquestes paraules la vicepresidenta eludeix que, tal com apunten fonts governamentals i del PP, ella ha fet valer el seu càrrec i influència sobre el president del Govern perquè la polèmica contrareforma de l'avortament finalment no vegi la llum.

Respecte al nou ministre, Rafael Catalá, la vicepresidenta ha assenyalat que coneix "bé" el departament de Justícia ja que va ser secretari d'Estat en aquesta matèria. "És una persona seriosa, solvent, amb molta visió" i que coneix molt bé el Congrés, ha assenyalat.

Temes:

Avortament