reaccions

El PSOE s'atribueix el triomf de la retirada de la "contrareforma" de l'avortament i demana ara que dimiteixi Gallardón

"És un triomf de l'oposició ciutadana demostrar que malgrat la majoria absoluta es poden fer moltes coses", ha dit la secretària d'Igualtat, Carmen Montón

1
Es llegeix en minuts

La secretària d'Igualtat del PSOE i portaveu en la matèria al Congrés, Carmen Montón, ha celebrat que el president del Govern, Mariano Rajoy, hagi confirmat la retirada de la "contrareforma" de la llei de l'avortament que liderava el ministre Alberto Ruiz-Gallardón per a qui ara demana la dimissió, "a l'haver quedat desautoritzat".

"Ha estat un triomf de totes les dones i també de la ciutadania amb la qual el PSOE ha estat des del primer moment. És un triomf de l'oposició ciutadana demostrar que malgrat la majoria absoluta de Rajoy es poden fer moltes coses si estem units. És un triomf d'aquesta oposició ciutadana amb què el PSOE se sent molt orgullós d'estar ajudant", ha assenyalat en declaracions als mitjans al Congrés.

Després de conèixer la retirada d'aquesta llei, Montón diu que "ja era hora que Rajoy comprengués que no es pot mercadejar amb la llibertat de les dones". Així mateix, ha defensat que el PSOE espera la dimissió de Gallardón perquè ha quedat "desautoritzat" i perquè ha jugat amb la llibertat i el patiment de les dones en tot aquest temps. "Acaba l'amenaça sobre elles", ha postil·lat la socialista.

RESPECTAR LA LLIBERTAT DE LES DONES

Notícies relacionades

A més de retirar la llei i fer dimitir el ministre de Justícia, la socialista també vol que el president del Govern respecti l'actual llei socialista del 2010 que, segons el sei parer, col·loca Espanya en el marc europeu, i respecta la llibertat de les dones. "Això és el que ha de fer el president Rajoy", ha dit. Preguntada per si el PSOE negociarà la reforma que sí que vol emprendre el Govern respecte si les menors de 16 anys no puguin interrompre de forma voluntària el seu embaràs sense el consentiment patern, Montón ha respost que "la llibertat de les dones no es pot trossejar, ni es pot negociar", a la vegada que ha defensat que la llei del 2010 és "vàlida" ja que ha posat el focus en la prevenció, i ha fet que es redueixin les taxes d'avortaments més d'un cinc per cent al país.

"El que ha de fer Rajoy és apostar per la salut sexual i reproductiva de les dones, i així evitarem que hi hagi avortaments a Espanya, no mercadejant ni fent parcs a última hora perquè les dones no són mercaderia electoral", ha sentenciat.

Temes:

Avortament