Pedro Sánchez demana al Govern que "faci dimitir" Gallardón

El líder socialista reclama que es tanqui "per sempre la infame" contrareforma de la llei de l'avortament

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / BILBAO

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reclamat al Govern espanyol que "faci dimitir" el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i tanqui "per sempre la infame" contrareforma de la llei de l'avortament amb quatre panys, "en un calaix del qual no hauria d'haver sortit mai".

Pedro Sánchez ha fet aquesta advertència en el marc del congrés extraordinari del PSE que se celebra a Bilbao, del qual Idoia Mendia sortirà elegida com a nova secretària general dels socialistes bascos. A més, ha emfatitzat que si el PP no atén el seu emplaçament, els tindran en contra "al carrer, a les institucions, a Europa i on sigui per defensar les llibertats de les dones i del conjunt de la societat espanyola".

Notícies relacionades

Divendres, en declaracions a la COPE, el líder socialista va donar per fet que el Govern aparcarà la reforma de la llei de l'avortament "per qüestió electoral", encara que va afegir que aquest seria "el seu principal error".

Segons la seva opinió, l'Executiu de Mariano Rajoy va presentar la iniciativa "per intentar aplacar un electorat ultraconservador", però que ara s'ha adonat que "té un cost" a les urnes.

Temes:

Avortament