'CAS MERCURI'

Ballesteros reitera que no va cobrar de la FMC i insta que se'l desimputi

Una desena d'alcaldes defensen davant la jutge la legalitat dels pagaments

Josep Fèlix Ballesteros, ahir, a la sortida dels jutjats de Sabadell després de declarar.

Josep Fèlix Ballesteros, ahir, a la sortida dels jutjats de Sabadell després de declarar. / ACN / MARIA BELMEZ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
SABADELL

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, demanarà que s'arxivi l'acusació contra ell que figura a la peça 25 bis A del cas Mercuri, que fa referència a un presumpte cobrament de sobresous per part de 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) durant el 2011 i el 2012. Bona part de la desena de regidors que van comparèixer ahir per declarar com a imputats davant la jutge -entre ells, els exalcaldes Joan Antoni Barón (Mataró), Iolanda Pineda (Salt), Ivan Arcas (Molins de Rei) i Joan Seguer (Parets)- van defensar la legalitat dels emoluments que van percebre per la seva tasca a l'entitat municipalista, tot i que també van apuntar a possibles errors de gestió dels antics responsables de la federació, Adolfo Moreno i Manuel Bustos.

Ballesteros va explicar que ha tornat a presentar els justificants que demostren que no va percebre cap retribució per la seva feina a la FMC i va reiterar que quan va entrar a formar part de l'organisme va renunciar a cobrar per això.

Notícies relacionades

L'exalcaldessa de Mollerussa Teresa Ginestà va explicar que demanarà que se la desimputi perquè sosté que no formava part de la FMC en el període investigat pels Mossos d'Esquadra.

Iolanda Pineda, que va ser l'última a comparèixer ahir, va defensar que, tot i que les coses a la FMC no s'haguessin fet bé, no es tractaria d'un delicte penal, sinó d'un «error administratiu».