EPISODI POLÈMIC A LA FESTA MAJOR

Trabucaires davant la Fiscalia

Un regidor del PPC a Cardedeu denuncia set persones per disparar salves davant de la seva vivenda

Denúncia 8 Gelada (al centre), ahir a la Fiscalia de Barcelona.

Denúncia 8 Gelada (al centre), ahir a la Fiscalia de Barcelona. / ACN / RAFA GARRIDO

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

¿Broma de mal gust o acte intimidatori? En aquests termes es debat aquests dies sobre l'episodi viscut el 17 d'agost passat a Cardedeu, davant de la casa del regidor del PPC Jaume Gelada, quan el grup de trabucaires del poble van disparar unes quants salves davant del seu domicili. El regidor sosté que simulaven un afusellament.

«Van fer una paròdia d'afusellament, una espècie de muntatge on arribaven desfilant, cantant l'himne del PP, formant files i fent unes salves apuntant al meu domicili», va relatar ahir Gelada en declaracions a RAC 1 i Catalunya Ràdio. «He sigut assetjat, assenyalat i acusat a la meva pròpia casa», va afegir. «Per por» que aquests fets quedin impunes, el PPC va presentar ahir una denúncia davant la Fiscalia per «assetjament i intimidació» contra set dels 15 membres de la colla de trabucaires que Gelada ha pogut identificar, entre els quals assegura que hi ha militants d'ERC, la CUP, i un representant d'Òmnium.

Al bàndol contrari, els denunciats rebutgen qualsevol tipus de motivació política darrere de la seva actuació i asseguren tenir la «consciència molt tranquil·la». El portaveu dels trabucaires de Cardedeu, Manel Álvarez, va explicar ahir que davant la vivenda del regidor popular van fer «exactament el mateix» que durant tot el recorregut pel poble, en què els membres de la colla, igual que es fa en altres municipis de Catalunya, van participar en la despertada disparant amb els trabucs. I va descartar que tinguin la intenció de disculpar-se: «Podríem demanar perdó si l'hem molestat amb les despertades, però per simular un afusellament no ens disculparem mai, vam fer un acte de festa major».

Tant el Govern català com l'Ajuntament de Cardedeu consideren «desmesurada» la reacció dels conservadors. La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, va atribuir ahir a la «tranquil·litat» informativa de l'estiu que l'assumpte hagi «sortit de mare».

Reprimenda de l'alcaldessa

Notícies relacionades

L'alcaldessa d'aquest municipi del Vallès Oriental, Calamanda Vila, de CiU, no obstant, va reprovar el comportament dels trabucaires «quan van actuar de forma molesta davant el domicili d'un regidor que no els és pròxim». Considera, segons va afegir en un comunicat, que aquests fets han donat motius «per reaccionar com ho han fet, desmesuradament, ell i els mitjans de comunicació estatals poc amics de Catalunya».

De la resta de partits, només van intervenir en la polèmica Ciutadans i el PSC. El líder dels primers, Albert Rivera, va considerar que s'ha traspassat «una línia vermella intolerable». Els socialistes, en canvi, van mostrar la seva cautela davant una actuació que condemnaran si es demostra que hi va haver «mala intenció».