El PPC porta a la fiscalia l'incident amb els trabucaires de Cardedeu

El regidor Jaume Gelada afirma que l'alcaldessa, de CiU, "va reprovar" els fets en una reunió en privat amb ell i lamenta que no ho hagi fet públicament

Un grup de trabucaires llancen salves sota el balcó del regidor del PP Jaume Gelada, el 17 d’agost passat, a Cardedeu.

Un grup de trabucaires llancen salves sota el balcó del regidor del PP Jaume Gelada, el 17 d’agost passat, a Cardedeu. / PP CARDEDEU

1
Es llegeix en minuts

El regidor del PPC Jaume Gelada ha denunciat aquest dilluns davant la Fiscalia Superior de Catalunya l'incident de les festes de Cardedeu (Vallès Oriental) quan el dia 17 una colla de trabucaires es va parar davant la seva vivenda i va disparar diverses salves "simulant un afusellament"trabucaires. La denuncia va dirigida a set de la dotzena de membres del grup perquè aquestes són, ha explicat, les persones a les quals ha pogut identificar. El regidor ha assenyalat que va tenir "una sensació d'afusellament total" i que els ha demandat per "temor" que els fets quedin impunes.

El regidor ha anat a la fiscalia amb el president provincial del PPC a BarcelonaAlberto Villagrasa, i el líder del grup popular al consistori barceloní, Alberto Fernández Díaz. Gelada ha apuntat, a més, a la vinculació d'alguns dels denunciats amb partits polítics: "Són militants d'ERC, la CUP, hi ha un exregidor d'Esquerra i un representant d'Òmnium a Cardedeu", ha detallat.

Segons ha explicat, l'alcaldessa, Calamanda Vila (CiU), es va reunir en privat amb ell i "va reprovar els actes", encara que ha lamentat que no ho hagi fet públicament. Ha subratllat també que el partit local Gent per Cardedeu (GPC), amb un regidor és sobiranista, sí que ha condemnat els fets.

Notícies relacionades

En declaracions a 'El món a RAC-1' anteriors a la presentació de la denúncia, havia afirmat que es va sentir "executat", "assetjat" i "assenyalat" en la seva pròpia casa. "Si ha sigut una broma, ha sigut una broma de mal gust", ha dit. Segons el relat del regidor, la colla va formar dues files i va taral·lejar l'himne del PP a la vegada que un dels seus membres cridava "¡Obriu foc i dispareu a discreció!". "Van fer una paròdia d'un afusellament, una espècie de muntatge en què anaven desfilant, cantant l'himne del PP, formant files, fent unes salves i apuntant al meu domicili", ha explicat el regidor.

"Tenim la consciència molt tranquil·la"

Per la seva part, el portaveu de la colla, Manel Álvarez, ha assenyalat, també a RAC-1, que "per simular un afusellament" no es disculparan "mai". "Tenim la consciència molt tranquil·la. Vam fer un acte de festa major", ha dit Álvarez, que també ha admès que és possible que algun membre del grup entonés l'himne del PP.