La sectorial de Defensa de l'ANC planteja la creació d'una força naval catalana

La direcció de l'Assemblea es desmarca del document, que esbossa com seria la divisió naval militar en una Catalunya independent

1
Es llegeix en minuts

L'assemblea sectorial de Defensa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha elaborat un document que concreta com hauria de ser la divisió naval d'un Exèrcit català que pugui "controlar les aigües territorials" després d'una hipotètica independència. 

La direcció de l'organització independentista ha publicat aquest mateix dimarts una nota informativa a la seva web en què deixa clar que les posicions oficials de l'ANC "només s'expressen en els comunicats firmats per l'Assemblea General o pel Secretariat Nacional i tots els seus òrgans" i no per les assemblees territorials o sectorials.

L'informe de la sectorial de Defensa estableix que el primer pas és posar en marxa una Acadèmia Naval en un màxim de tres anys després de la proclamació de la independència, i que aquest organisme hauria de formar els futurs oficials i suboficials.

Formació de comandaments i control d'aigües territorials

Per fer-ho, planteja arribar a un acord amb algun altre Estat --assenyala al Regne Unit com a millor candidat-- perquè s'encarregui de la formació d'aquests càrrecs, amb l'objectiu que a mitjà i llarg termini tots el personal sorgeixi de la Força Naval catalana.

Després d'això, la sectorial proposa una Patrulla Litoral que defensi les aigües territorials, la protecció d'infraestructures portuàries, la lluita contra el contraban i el narcotràfic, el salvament marítim i el suport contra catàstrofes.

Notícies relacionades

A partir d'aquí, els impulsors de l'informe criden a teixir aliances amb diferents institucions internacionals que treballen en la defensa del Mediterrani, per a la qual cosa plantegen un Comando d'Escorta, mentre que per a actuacions fora del Mediterrani proposen un Comando Expedicionari.

En total, la sectorial de Defensa xifra en 2.000 persones les necessàries perquè funcioni la Força Naval catalana, una xifra que es podria augmentar o reduir segons el sistema de reservistes.