TROBADA AMB REPRESENTANTS D'ENTITATS SOCIALS

Els Reis reben per primera vegada associacions de gais i lesbianes

Els representants del col·lectiu agraeixen el gest i subratllen l'empatia amb la reina Letizia

Els Reis, amb representants d’entitats socials, entre els quals hi havia delegats de col·lectius de gais i lesbianes. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els reis Felipe Letizia han rebut aquest dimarts per primera vegada representants d'associacions de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, que han agraït el gest i han empatitzat amb la Reina, que els ha dedicat més temps.

Els presidents de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, Boti García, i de la Fundació Triangle, José María Núñez-Blanco, han format part del grup de més de 350 representants d'entitats socials al qual han rebut els Reis al Palau Reial del Pardo, amb l'objectiu de reivindicar la seva tasca que, en paraules del Monarca, "mereix ser més coneguda i reconeguda".

Al finalitzar la reunió, García i Núñez-Blanco han admès haver percebut una més empatia amb la Reina, que els va dedicar més temps que el Rei i qui va destacar la importància que, per primera vegada, estiguessin en un acte així, ha explicat García a la premsa.

Fa uns anys, les manifestacions que la reina Sofia va realitzar al llibre de Pilar Urbano mostrant-se en contra que es digués matrimoni les unions entre parelles del mateix sexe va portar la Fundació Triangle a emetre un comunicat de protesta. A Letizia la veuen, en canvi, "com una dona del seu temps".

Sorpresa per la invitació

Mai abans la Casa del Rei havia invitat aquests col·lectius a cap audiència o trobada. Per això quan els va arribar aquesta invitació es van sorprendre. "Més encara que hem demanat dues reunions amb la vicepresidenta del Govern i ni sitan sols ens ha contestat", ha manifestat García, determinada a seguir insistint després del suport rebut dels Reis.

Durant la conversa amb la Reina, li han subratllat la importància  que a Espanya no es produeixi "cap retrocés" en els drets "conquistats amb molta lluita" per aquest col·lectiu. I els han demanat a tots dos que, fora de les nostres fronteres, defensin els drets humans d'aquelles persones que són perseguides i castigades per la seva orientació sexual.

Notícies relacionades

"Hem sentit que el nostre missatge ha estat escoltat i rebut", ha declarat satisfeta Boti García, que confia que els nous Reis "portin més enllà del simple protocol" la "defensa proactiva" dels drets humans del col·lectiu al qual representen.

La trobada amb els Reis els ha donat una altra satisfacció a aquests dos activistes, la de veure com la Guàrdia Reial es quadrava al seu pas quan entraven en el que va ser residència del dictador Franco, qui va criminalitzar als homosexuals amb la seva llei de 'vagos y maleantes'.