Unes 500 persones es manifesten al centre de Madrid a favor de la República

La marxa ha transcorregut sense incidents i la policia només ha hagut d'intervenir per evitar que els participants es dirigissin a la plaça d'Oriente

Tres persones han estat detingudes per desobediència i resistència a l'intentar entrar a la zona habilitada per seguir el recorregut dels nous Reis, entre Sol i Gran Vía

Imatge de la manifestació republicana d’aquest dijous a Madrid.

Imatge de la manifestació republicana d’aquest dijous a Madrid. / ROSA MARÍA SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MARGARITA BATALLAS / Madrid

Unes 500 persones s'estan manifestant aquest dijous al centre de Madrid en favor de la República. La protesta, que no estava convocada oficialment, ha sortit de la Puerta del Sol poc abans de les 12.30 hores, després que el seguici del Rei deixés la Gran Vía camí del Palau Reial.

La marxa s'ha dirigit cap a la plaça de Tirso de Molina corejant consignes com "Espanya, demà, serà republicana" o "Felip, ningú t'ha votat", alhora que llançaven visques a la República. Els manifestants eren seguits atentament per un fort dispositiu policial el principal objectiu delo qual ha estat evitar que la marxa es dirigís cap a la pròxima plaça d'Oriente, on està ubicat el Palau Reial i té lloc la recepció oficial dels nous Reis, però no ha actuat en cap moment contra els integrants de la marxa. Així mateix, tampoc s'han registrat enfrontaments amb partidaris de la Monarquia.

Tres detinguts per desobediència

Per una altra part, la Policia Nacional ha detingut tres persones acusades de desobediència resistència a l'autoritat quan intentaven entrar a la zona habilitada per seguir el recorregut dels nous Reis fins al Palau Reial, a la zona entre Sol, carrer Montera i Gran Vía, han informat a Europa Press fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid.

Notícies relacionades

Encara que a primera hora no s'havia registrat cap incident amb les banderes republicanes, després que la policia hagués advertit que no es permetria l'exhibició d'elements republicans en el recorregut, a mesura que ha anat avançant el matí, s'han produït petits incidents aïllats.

Així, diversos ciutadans, ubicats a la Gran Vía, on s'ha pogut veure un d'ells retingut i emmanillat, s'han queixat que no els deixessin passar per anar, per exemple, amb un fulard fet amb tres mocadors amb els colors de la bandera republicana.

Temes:

Felip VI