EL 'CAS ITV'

Un testimoni atribueix a un error de la seva secretària un correu sobre el suborn d'Oriol Pujol

L'empresari Enric Marugán es desvincula de la frase sobre el suposat pagament d'una comissió de 30.000 euros al diputat de CiU

Oriol Pujol, a finals de juny al Parlament.

Oriol Pujol, a finals de juny al Parlament. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

L'empresari Enric Marugán, que ha declarat aquest dimarts com a testimoni en el 'cas ITV', ha atribuït a un error de la seva secretària la frase d'un correu electrònic que al·ludia al pagament d'una comissió de 30.000 euros al diputat de CiU Oriol Pujol, imputat per suborn i també per tràfic d'influències, a canvi d'afavorir l'aprovació de la llei de seguretat industrial al Parlament. Segons ha dit, la frase no és fidel al que ell volia expressar.

Notícies relacionades

La Fiscalia Anticorrupció basa les seves sospites de suborn en múltiples correus electrònics que figuren en la causa, entre els quals n'hi ha un de clau que Marugán va enviar el maig del 2008 al seu soci Pedro Olabarría. "Faran campanya mediàtica i, tot i que no cobren, demanen 30.000 euros", apunta el missatge. El testimoni ha declarat que va dictar en català a la seva secretària les idees generals del correu electrònic perquè ella el redactés en castellà i l'enviés a Olabarría.

Marugán s'escuda en el fet que la seva frase es referia a la campanya mediàtica que el sector de les ITV hauria de fer de cara a la futura aprovació de la llei de seguretat industrial. Sobre els 30.000 euros, ha assegurat que corresponien a un pagament que els socis minoritaris de la companyia que representava havien de fer a l'empresari Sergi Alsina, amic d'Oriol Pujol, per les seves tasques d'intermediació.

Temes:

Cas ITV