JUDICI AL TS

El Suprem jutja el magistrat que va mediar en les ITV

El fiscal sosté que Ortiz, que resolia les impugnacions contra la concessió d'estacions, tenia amistat amb dos empresaris

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / Madrid

El Tribunal Suprem (TS) ha començat a jutjar aquest dimecres el que va ser president de la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joaquín José Ortiz. El magistrat s'enfronta a una petició de dos anys de suspensió per haver assessorat suposadament dos empresaris que concursaven per obtenir una llicència d'ITV. En aquest cas estan imputats el diputat de CiU al Parlament Oriol Pujol i la seva dona.

El fiscal sosté que la concessió de les ITV a Catalunya ha estat sempre "conflictiva" i que la sala que presidia Ortiz era l'encarregada de resoldre les impugnacions contra la concessió d'estacions. El ministeri públic també afirma que el togat mantenia relacions d'amistat amb dos empresaris que concorrien a aquestes concessions.

Notícies relacionades

Tots tres es van reunir en diverses ocasions al llarg del 2010, segons la fiscalia, i van fer un viatge junts. Aquestes afirmacions es recolzen en correus electrònics i converses telefòniques. L'actuació del magistrat ha estat tipificada com una negociació prohibida a funcionaris públics. La defensa del jutge reclama l'absolució.

La vista ha començat amb les qüestions prèvies plantejades pel fiscal i la defensa després que Ortiz, ja jubilat, s'hagi negat a acceptar la petició del fiscal. El Suprem té previst que aquest judici es prolongui al llarg d'aquest dia en sessions de matí i tarda.

Temes:

Cas ITV