El 'no' del Constitucional a la declaració sobiranista pot reforçar l'independentisme, segons 'Financial Times'

El diari afirma que la sentència pot carregar d'arguments els partidaris de la declaració unilateral d'independència

Detall de l’article del {’Financial} {Times’} dedicat a la sentència del Constitucional contra la declaració sobiranista.

Detall de l’article del {’Financial} {Times’} dedicat a la sentència del Constitucional contra la declaració sobiranista.

1
Es llegeix en minuts

La sentència del Tribunal Constitucional que tomba la declaració sobiranista del Parlament pot agreujar el procés sobiranista català, segons sosté el 'Financial Times'. El diari britànic afirma que aquest revés a les institucions catalanes pot reforçar el sentiment independentista a Catalunya i crear un ambient propici per a una declaració unilateral d'independència; una sortida que, apunta el rotatiu, causa una "profunda preocupació" entre l'empresariat català i espanyol.

Segons el diari, el president del Govern, Mariano Rajoy, "espera" que la decisió del TC "debiliti l'empenta independentista" i porti Artur Mas a "buscar un acord més modest i negociat amb Madrid". Dit això, el 'Financial Times' adverteix que es pot produir "un efecte contrari": "El veredicte --que sembla tallar la via legal cap a un referèndum-- podria tenir l'efecte contrari: podria reforçar els activistes catalans que defensen una declaració unilateral d'independència d'Espanya; una sortida que causaria una gran preocupació entre dirigents empresarials tant de Barcelona com de la resta del país", afirma l'article firmat per Tobias Buck.

'The Wall Street Journal' augura "noves batalles"

Notícies relacionades

L'article assenyala l'auge que ha experimentat l'independentisme en els últims anys; que ha passat de ser un moviment minoritari a ser defensat per bona part de la classe política catalana amb la Generalitat al capdavant. El 'Financial Times' també recorda que Mas ha promès als catalans la celebració de la consulta, "una espècie de referèndum no vinculant", explica el diari als seus lectors.

També el diari 'The Wall Street Journal' assegura que el 'no' del Constitucional "augura noves batalles" a Catalunya.