L'APOSTA SOBIRANISTA

Mas no assistirà al debat del referèndum al Congrés

El Govern català acusa la fiscalia de contradiccions internes sobre la consulta

President de la Generalitat, Artur Mas.

President de la Generalitat, Artur Mas. / FLIKR 7 CIU

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha confirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, no assistirà al ple del Congrés del pròxim dia 8 d'abril en què es debatrà la petició de transferència de la competència a la Generalitat per convocar consultes. La representació del Govern serà la del mateix Homs i el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Homs ha afirmat que el protagonisme d'aquest procés és el de la mobilització social i, en el cas del debat del dia 8, dels parlamentaris i la presidenta del ParlamentNúria de Gispert. Mas farà una valoració del debat després que es produeixi.

"El missatge del poble català en les eleccions del 25 de novembre va ser el de repartir els protagonismes i som conseqüents. El protagonisme l'han de tenir els parlamentaris", ha subratllat.

D'altra banda, Homs ha acusat la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'actuar de manera contradictòria en dos pronunciaments, la setmana passada i aquest dilluns, sobre la consulta. "Constato una contradicció entre el que es va dir divendres i ahir", ha afirmat Homs, que ha advertit que "tots hem de tenir la convicció que la fiscalia actua de manera independent", si bé ha assegurat que no disposa d'informació per afirmar que aquest organisme respon a pressions polítiques.

En defensa de Mas

Notícies relacionades

Respecte a les crítiques al president, Artur Mas, per invocar la figura de Suárez per interpel·lar el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, en relació amb el procés sobiranistaMariano Rajoyprocés sobiranista, Homs ha afirmat que "sembla que a alguns els ha sabut greu que el president Mas assistís a la capella ardent, veient certes declaracions".

Sobre la petició d'il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per part del sindicat ultradretà Mans NetesAssemblea Nacional CatalanaANCMans Netes, Homs ha afirmat que es tracta d'"un sindicat de neofranquistes que destaca per la seva trajectòria fosca".