al centre 'el Charro'

Retirada una mostra amb quadros de Rajoy, Bárcenas i la infanta Cristina amb excrements al cap

L'artista denuncia la "censura" de l'Ajuntament de Salamanca, que considera les obres "inadequades per al públic familiar"

Els quadros de Rajoy, Bárcenas i la infanta, en el centre del debat. / periodico

1
Es llegeix en minuts

"No és apta per a tots els públics". Així ha qualificat l'Ajuntament de Salamanca l'exposició programada de l'artista Ausín Sáinz al centre Julián Sánchez, 'el Charro', que s'havia d'inaugurar aquest divendres. Entre les obres exposades hi havia quadros de Rajoy, Bárcenas i la infanta Cristina amb excrements sobre el cap. Imatges que, per a l'equip de Govern local, encapçalat per l'alcalde Alfonso Fernández Mañueco (PP) són "inadequades per al públic familiar que visita la sala".  

"La revocació de l'autorització per a aquesta exposició ha estat proposada pel tècnic responsable del centre municipal a qui, prèviament, l'artista no li havia mostrat el contingut de determinades obres exposades", ha destacat l'ajuntament de la ciutat. Mentrestant, l'artista, que assegura que no li havia passat mai una cosa així abans, desmenteix la versió del consistori i diu que abans de muntar l'exposició va enviar fullets i informació sobre l'exposició, de "denúncia social".

Censura i falta de cultura

Sáinz acusa el consistori de "falta de cultura" al "censurar" la seva exposició amb la qual, diu, no fa mal a ningú: "Només expresso i denuncio la meva visió de la societat". Entre els quadros de la polèmica, el del president Mariano Rajoy amb l'extresorer Luis Bárcenas fent el ball de la patata, i el de la filla petita del rei Joan Carles, amb amb peineta i mantellina. No obstant, sobre els cabells, com en el cas del president del Govern, l'artista hi ha pintat uns excrements.

Notícies relacionades

L'artista ha denunciat a la seva pàgina de Facebook la seva experiència, quan dimarts passat va anar al centre a l'ultimar els detalls de la mostra i se li va acostar el director de la sala per comminar-lo a recollir les seves obres. Al negar-se a fer-oo, van cridar dos policies, que el van retenir i identificar. Mentrestant, altres empleats van despenjar les obres i les van treure al carrer, "sota la pluja".

L'obra de Sáinz es pot conèix a la seva pàgina web.