Un recurs del fiscal ajorna la vista sobre la possible nova imputació d'Oriol Pujol per suborn

El ministeri públic es manifesta en contra que el jutge ajunti aquest delicte en la mateixa peça que el tràfic d'influències

1
Es llegeix en minuts

Un recurs del fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado ha provocat l'ajornament indefinit de la vista fixada per a aquest dilluns pel jutge per tractar sobre la possible nova imputació d'Oriol Pujol per un delicte de suborn en el 'cas ITV'. El fiscal, que havia sol·licitat la imputació, considera que aquesta nova acusació s'ha d'instruir en una peça a part i no en la mateixa causa, com va decidir aquest dimecres el magistrat del cas, Enric Anglada.

El jutge va citar aquest dimecres les acusacions i els advocats defensors de Pujol, la seva dona, Anna Vida, i els empresaris Ricard Puignou i Sergi alsina, perquè es pronunciessin sobre la nova petició de la fiscalia. El ministeri públic sosté que Pujol va cobrar presumptament 30.000 euros dels empresaris per introduir unes esmenes a la llei de seguretat industrial que havia de regular el sector de les ITV.

Notícies relacionades

En el seu escrit, la fiscalia demanava que aquesta nova imputació s'investigués en una peça separada perquè la part principal del cas, que se centra en un presumpte delicte de tràfic d'influències, ja gairebé està acabada. Però el jutge Anglada considera que els dos delictes són "connexos", i per això mateix s'han d'acumular en la mateixa causa, un fet que endarrerirà la finalització de la instrucció.

El fiscal ha recorregut aquesta decisió i per això el magistrat instructor ha ajornat la vista de dilluns fins que es resolgui el recurs.

Temes:

Cas ITV