NOVES INDAGACIONS ARRAN DE LA INVESTIGACIÓ DEL 'CAS ITV'

Anticorrupció demana la imputació d'Oriol Pujol també per suborn

La fiscalia sospita que el diputat de CiU podria haver cobrat 30.000 euros per votar a favor de la llei de seguretat industrial

Oriol Pujol, en una comissió del Parlament.

Oriol Pujol, en una comissió del Parlament. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / JESÚS G. ALBALAT / Madrid / Barcelona

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la imputació del parlamentari de CiU Oriol Pujol Ferrusola com a possible autor d'un delicte de suborn, segons han informat aquest dilluns fonts fiscals. Anticorrupció sospita que Pujol, imputat ja per presumpte tràfic d'influències en el 'cas ITV' tràfic d'influències 'cas ITV', podria haver cobrat en aquest cas 30.000 euros per votar a favor de la llei de seguretat industrial.

La sol·licitud al TSJC l'ha fet la delegació a Barcelona de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada. El presumpte delicte s'hauria comès durant la tramitació parlamentària de la llei de seguretat industrial, publicada al Butlletí Oficial del Parlament el 23 de juliol del 2008.

Notícies relacionades

Arran de la investigació del 'cas ITV', el fiscal va trobar una sèrie de correus electrònics de l'empresari Ricard Puignou Vigo al parlamentari de CiU en què li demanava que votés a favor d'aquella llei. Anticorrupció demana al TSJC que investigui, com a peça separada del 'cas ITV', si Pujol va cobrar 30.000 euros a través d'una empresa a canvi d'accedir a la seva petició.

La fiscalia també demana la imputació de Puignou, a més de la de la dona d'Oriol Pujol, Ana Vidal Maragall, i la del també empresari Sergio Alsina Jiménez.

Temes:

Cas ITV