L'APOSTA SOBIRANISTA

El PNB adverteix del risc d'ofensiva de "tots els aparells de l'Estat" contra l'independentisme

El portaveu econòmic Pedro Azpiazu avisa d'una estratègia "que s'ha de témer i tenir en compte"

Azpiazu (assegut) fa broma amb Josep Sánchez Llibre (Unió) en un ple del Congrés, el setembre del 2011.

Azpiazu (assegut) fa broma amb Josep Sánchez Llibre (Unió) en un ple del Congrés, el setembre del 2011. / ARXIU / JOSÉ LUIS ROCA (Azpiazu (assegut) fa broma amb Josep Sánchez Llibre (Unió) en un ple del Congrés, el setembre del 2011.)

1
Es llegeix en minuts

El portaveu econòmic del PNB al Congrés dels Diputats, Pedro Azpiazu, ha advertit aquest dilluns del risc que "tots els aparells de l'Estat es posin en marxa contra l'independentisme català". El dirigent penabista s'ha referit d'aquesta manera a la informació que publica el diari 'El País' segons la qual el Ministeri d'Exteriors ha enviat un manual a les ambaixades i consolats en què els indica com combatre el desafiament sobiranista.

Notícies relacionades

"Jo crec que això s'ha posat en marxa i, quan l'Estat espanyol es posa en marxa en aquest tipus de coses, és un tema que s'ha de témer i tenir en compte", ha assenyalat Azpiazu en una entrevista a Onda Vasca. L'any que ve, ha dit, estarà marcat "d'una forma bastant intensa" pel conflicte català, encara que no s'ha llançat a augurar "en quin sentit evolucionarà". "Deixem als catalans que vagin avançant i que vagin tenint sort", ha remarcat.

No obstant, el dirigent del PNB ha advertit del "risc més que important que els poders de l'Estat, els mitjans de comunicació, tots els aparells de l'Estat, es posin en marxa contra l'independentisme català o qualsevol moviment en aquest sentit".