XOC ENTRE ADMINISTRACIONS

Mas atribueix la "tensió" institucional a les "imposicions" de Rajoy

"Cap empresari ha dit que no vulgui votar", afirma al Parlament el president de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / FIDEL MASREAL / XABIER BARRENA / Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha atribuït la "tensió" entre els governs central i català dels últims dies a les "imposicions protocol·làries" de la Moncloa, i alhora ha assenyalat el PP com el "principal obstacle" per a la recuperació econòmica de Catalunya. El cap de l'Executiu català ha assegurat que amb la seva presència en el fòrum mediterrani de Pedralbes ha volgut ser "educat" i no augmentar, precisament, aquest tensió.

En la sessió de control parlamentària, a la qual Mas ha anat després de rebre el president del Govern, Mariano Rajoy, i la resta de convidats al fòrum econòmic, el líder de CiU ha negat que el seu Gabinet sigui el causant dels episodis de tensió viscuts els últims dies, després de plantar la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría en un acte de Foment del Treball i la seva decisió de no escoltar aquest dimecres Rajoy a Pedralbes.

"No hi ha cap problema protocol·lari, hi ha imposicions protocol·làries que provoquen problemes. Jo he intentat ser educat i rebre Rajoy per no crear tensió afegida", ha defensat Mas en resposta al PSC. Abans, replicant a la líder del PPCAlicia Sánchez-Camacho, el president ha assegurat que hi ha "mil arguments" per afirmar que les polítiques del Govern central són "el principal obstacle per a la recuperació econòmica" de Catalunya.

La Comissió Bilateral

Notícies relacionades

A petició del líder del PSC, Pere Navarro, el cap del Govern s'ha mostrat partidari de convocar la Comissió Bilateral, la part catalana de la qual presideix Josep Antoni Duran Lleida, però ha advertit que ho farà si hi ha expectatives de resultats positius, "i no una simple foto".

I en resposta a Ciutadans, Mas ha intentat refutar la tesi que els empresaris són contraris al procés sobiranista, més enllà de la seva posició sobre la independència de Catalunya. "Cap empresari ha dit que estigui en contra que els ciutadans puguin votar", ha subratllat el president.