Gordó nega que parlés amb Oriol Pujol sobre les ITV

El conseller de Justícia evita els mitjans entrant i sortint per una porta lateral dels jutjats, on ha anat a declarar com a testimoni

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha negat aquest dijous haver parlat mai amb Oriol Pujol sobre la concessió de llicències d'estacions d'ITV. Gordó ha declarat això en la seva compareixença com a testimoni en el 'cas ITV', que investiga una presumpta trama corrupta per arreglar el mapa d'adjudicacions d'estacions de inspecció de vehicles a Catalunya i pel qual està imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències Pujol.

Gordó ha estat declarant durant tres quarts d'hora, i ha admès que va mantenir converses amb el també imputat en el cas Josep Tous, la persona escollida per pacificar el sector de les ITV. Segons el conseller, aquestes converses, una mitja dotzena, s'emmarcaven en la normalitat, atès que ell en l'època dels fets era secretari de Presidència de la Generalitat i havia d'estar al dia de les negociacions amb el sector.

Tant a l'entrada com a la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Gordó ha evitat els mitjans de comunicació que s'han acostat per captar imatges. El titular de Justícia ha escollit una porta lateral dels jutjats, de manera que a més dels periodistes i càmeres, ha evitat un grup d'uns 20 funcionaris que amb xiulets i botzines protestaven per les retallades. Així mateix, al voltant dels jutjats s'ha muntat un gran desplegament dels Mossos d'Esquadra, que pràcticament han envoltat el Palau de Justícia.

Petició de la Fiscalia i Mans Netes

Notícies relacionades

El conseller Gordó ha declarat com a testimoni, com va sol·licitar la Fiscalia i l'acusació particular exercida pel sindicat ultradretà Mans Netes, donat que el seu nom s'esmenta en alguna de les converses intervingudes als imputats.

En l'escrit en què va acordar remetre el cas al TSJC per afectar un aforat, la jutge que va iniciar la instrucció del 'cas ITV' manté que Gordó, en l'època dels fets secretari de Presidència de la Generalitat, tenia coneixement de les negociacions que va portar a terme Tous en relació amb el sector d'inspecció de vehicles, tot i admetre que s'ignora si era "copartícip en els fins espuris de la seva actuació".

Temes:

Cas ITV