Mas assegura que el fiscal acusa CDC "sense proves" i basant-se en "suposicions"

"Esperem que el judici es faci com més aviat millor", manifesta el president sobre el presumpte finançament irregular del seu partit a través del Palau de la Música

El president de la Generalitat i de CDC defensa la seva formació de les acusacions de la Fiscalia Anticorrupció. / periodico

2
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, ha considerat aquest dissabte que el fiscal acusa el seu partit de rebre fons suposadament il·lícits "sense proves" i basant-se en "suposicions", encara que ha remarcat que no té inconvenient a comparèixer al Parlament per donar explicacions.

"No tinc cap inconvenient a donar la cara. Els responsables de les finances de CDC sempre m'han dit que aquestes irregularitats no van existir i m'ho crec, així que no ens fa por anar al judici, que esperem que es faci com més aviat millor", ha afirmat Mas en una compareixença davant els mitjans després de la reunió del Consell Nacional del partit.

Encara que inicialment no estava previst, Mas ha decidit sortir de la reunió del Consell Nacional, que se celebra a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), per comparèixer davant els mitjans per comentar l'escrit del fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled que conclou, després d'investigar l'espoli del Palau de la Música, que puja a 6,6 milions d'euros el total de "comissions il·lícites" satisfetes per Ferrovial i que es van fer arribar a l'òrbita de CDC a través de l'entitat cultural a canvi de l'adjudicació d'obra pública. El fiscal apunta a un "acord criminal" en què Fèlix Millet, expresident de l'Orfeó Català, i l'exdirectiu Jordi Montull van actuar com a "torçats intermediaris".

Hi ha "afirmacions sorprenents"

El president català ha evitat valorar si existeix intencionalitat política en l'escrit del fiscal, encara que sí que ha dit que els experts del seu partit consultats li comenten que hi ha "afirmacions sorprenents" en el text, sense aportar proves, essencialment basat en "suposicions".

Mas ha descartat que l'acusació de la fiscalia afecti el prestigi de la Generalitat o la governabilitat de Catalunya --a través d'un pacte amb ERC--, perquè, al seu entendre, no s'ha de donar més importància a l'acusació de la fiscalia, que a vegades actua amb "criteris diferents", que al judici, en què el jutge escoltarà les parts i dictarà la sentència.

El president ha recordat, a més, que a la Generalitat "no se l'acusa de res", ni està provat que hi hagi hagut tracte de favor a Ferrovial des de l'administració catalana.

Sessió de control cada dues setmanes

Notícies relacionades

Després de les peticions ahir d'alguns grups que Mas vagi al Parlament, el cap de l'Executiu s'ha mostrat disposat a fer-ho si així ho decideix la Cambra catalana, encara que ha recordat que ell cada dues setmanes se sotmet a la sessió de control ordinària, en què els grups el poden interpel·lar sobre qualsevol assumpte.

Mas ha defensat que CDC sempre ha passat els filtres de la Sindicatura de Comptes i que, quan es van detectar convenis que no eren il·legals però sí "estèticament no correctes", el partit va restituir els fons. Així, el líder de CDC ha demanat que el procés judicial "comenci com més aviat millor i vagi al més ràpid possible" perquè el partit "es pugui defensar i pugui presentar totes les proves necessàries per demostrar que les acusacions no tenen cap base des del punt de vista de la realitat estricta".

Temes:

Cas Palau