El fiscal del 'cas Palau' xifra en 6,6 milions les "comissions il·lícites" que CDC va cobrar de Ferrovial

Anticorrupció apunta a un "acord criminal" entre la constructora i el partit

Assenyala la participació d'"alts responsables" de Convergència no identificats

Fèlix Millet i Jordi Montull, l’octubre del 2009, després de prestar declaració a la Ciutat de la Justícia.

Fèlix Millet i Jordi Montull, l’octubre del 2009, després de prestar declaració a la Ciutat de la Justícia. / ARXIU / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / PILAR GARCÍA / Barcelona

El fiscal Emilio Sánchez Ulled que investiga l'espoli del Palau de la Música xifra en 6,6 milions d'euros les "comissions il·lícites" que l'empresa Ferrovial va fer arribar a l'òrbita de CDC a través de l'entitat cultural a canvi de l'adjudicació d'obra pública. El fiscal apunta en un escrit a un "acord criminal" en què Fèlix Millet, expresident de l'Orfeó Català, i l'exdirectiu Jordi Montull van actuar com a "intermediaris".

Notícies relacionades

Segons el fiscal anticorrupció, Millet i Montull van prestar "l'estructura economicofinancera del Palau de la Música amb la finalitat d'emmascarar la verdadera causa i finalitat dels fluxos financers i aconseguir així que els fons satisfets per Ferrovial arribessin a la formació CDC de manera opaca per al gaudi del partit". La constructora es garantia així, afegeix, "un cabal rellevant d'adjudicacions d'obra pública" per part de la Generalitat.

En el seu escrit, el fiscal assenyala que "en l'organització del mecanisme il·lícit" hi va participar "com a mínim" el responsable de tresoreria de CDC Carles Torrent, mort el 2005, amb la col·laboració directa de l'imputat Jaume Camps, destacat militants i parlamentari convergent, i que el sistema va ser "continuat i perfeccionat" pel també imputat Daniel Osàcar, que va rellevar Torrent com a tresorer. Sánchez Ulled apunta que "necessàriament" van haver d'intervenir en aquest acord "alts responsables" de Convergència, "que no han pogut ser adequadament identificats".

Temes:

Cas Palau