BARÒMETRE DE PRIMAVERA DEL GESOP

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya

CiU perdria per primera vegada unes autonòmiques després d'una altra sagnia a favor dels republicans

ICV atrapa el PSC, que suma una altra patacada, i Ciutadans empata amb el PPC, que es desploma

onl-interior-online-català

onl-interior-online-català

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

Per primera vegada en la història, CiU perdria avui unes eleccions autonòmiques a Catalunya. Segons el baròmetre de primavera del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO, si se celebressin diumenge que ve els comicis, ERC aconseguiria el 'sorpasso' amb tres punts d'avantatge sobre la federació nacionalista, que patiria una nova sagnia de vots i escons a favor dels republicans, només sis mesos després de l'última cita amb les urnes.

Notícies relacionades

El tomb en el mapa polític català convertiria el partit d'Oriol Junqueras en el nou pal de paller de l'Estat propi. ICV-EUiA, amb una nova escalada, empata en el flanc progressista amb un PSC que segueix dessagnant-se sense remissió i no tindria garantida la tercera plaça. I en aquesta batalla pel pot de les essències unionistes, Ciutadans es posa a l'alçada d'un PPC que torna al que era el seu hàbitat a Catalunya. La CUP repetiria resultats.

Amb aquesta sacsejada del tauler, el bloc parlamentari que va tirar endavant al gener la declaració de sobirania de Catalunya, avui en suspens pel Tribunal Constitucional, es reforçaria i ja superaria la barrera psicològica dels dos terços de l'hemicicle.