Anar al contingut

L'ENTREGA ES VA POSTERGAR PER UNA CONCENTRACIÓ DE SUPORT A L'AGENT

La filla del mosso a qui van retirar la custòdia se'n va amb la seva mare a Cantàbria

"La sentència és sexista perquè es valora més el model matern que el patern i no va cap a la custòdia compartida", afirma el pare

L'Alba, la nena de 4 anys i 8 mesos que vivia a Cambrils (Baix Camp) amb el seu pare, en Jordi, un mosso d'esquadra a qui una jutge de Santander ha retirat la custòdia per un ús abusiu de la pàtria potestat, ha marxat aquest matí cap a Cantàbria amb la seva mare, que és agent de la Guàrdia Civil.

L'entrega de la nena estava prevista per dijous passat, 11 d'octubre, a les 18 hores, però poc abans la mare va enviar un SMS al pare informant-lo que no compareixeria davant la concentració de suport convocada a aquella hora davant la casa d'en Jordi per amics i familiars de l'agent de la policia catalana.

L'entrega es va postergar fins avui, dissabte, a les 10 hores, quan la mare, vestida de negre i acompanyada per una altra dona, s'ha presentat davant el domicili del pare en un vehicle, ha recollit la nena i han marxat.

Una pancarta amb el lema 'Justícia per a l'Alba' ha presidit l'escena, en què s'han viscut moments de tensió i emoció, i que ha acabat amb en Jordi plorant mentre era consolat per diversos companys dels Mossos d'Esquadra presents.

Obstacles en les relacions mare-filla

Els fets es remunten a l'abril del 2010, quan el jutjat va atorgar la guarda i custòdia de la menor, Alba, de 4 anys i 8 mesos, al seu pare, Jordi, mosso a Cambrils, davant la mare, que és guàrdia civil a Cantàbria. La mare va sol·licitar posteriorment al jutjat que li fos tornada la custòdia i subsidiàriament el canvi del règim de visites que tenia, sol·licitud que ha estat ara atesa mitjançant sentència del jutjat de Primera Instància número 11 de Santander.

La sentència retira la custòdia al pare per l'ús de la pàtria potestat en exclusiva que aquest estava exercint "obstaculitzant de forma conscient, constant i reiterada les relacions de la mare amb la seva filla". Jordi va dir a Efe que "la sentència és sexista perquè es valora més el model matern que el patern i no va cap a la custòdia compartida", a més de no preocupar-se "per protegir la nena".

0 Comentaris
cargando