Lara: "Si Catalunya fos independent, el Grupo Planeta se n'hauria d'anar"

L'empresari diu que li fa "una por horrorosa la radicalització del vot"

José Manuel Lara, flanquejat per Artur Mas, la seva dona, Helena Rakosnik, i l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en el premi Planeta 2011.

José Manuel Lara, flanquejat per Artur Mas, la seva dona, Helena Rakosnik, i l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en el premi Planeta 2011. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

ElpresidentdePlaneta,José Manuel Lara, ha dit aquest divendres que "siCatalunyafosindependent", el seu grup "se n'hauria d'anar a Saragossa, Madrid o Conca". "No és que jo me n'anés, és que em farien fora", ha afirmat en una entrevista en el programa 'Protagonistas' d'ABC-Punto Radio.

Notícies relacionades

"Em fa unapor horrorosalaradicalització del vot", ha afirmat el president de Grupo Planeta, que assegura observar l'escalada independentista a Catalunya "amb una enorme, enorme preocupació". "A Catalunya jo crec que hi ha un 15% o un 25%, no pas més, de gent que se sent només catalana, un 5% o un 15% que se sent només espanyola, i un 60%, un 70% o un 80% que se sent catalana i espanyola o espanyola i catalana", ha dit. "Si això és així, no existeix el caldo de cultiu per parlar seriosament de la independència", sentencia.

Lara qualifica d'impossible la independència: "No entenc que la plantegin seriosament. L'hi he dit a [Artur] Mas".