Mas confirma que l'Estat amenaça d'intervenir Catalunya

El president es desmarca del Govern del PP i assegura que Catalunya s'acosta a un moment clau sobre el seu futur

El president de la Generalitat, Artur Mas.

El president de la Generalitat, Artur Mas. / ANDREU DALMAU (EFE)

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

Elpresidentde laGeneralitat,Artur Mas, ha reconegut avui que elGoverndelPP ha amenaçat amb una intervencióde la Generalitat. Mas ha afirmat que "Catalunya podria ser intervinguda igual que pot ser intervinguda Espanya, però no s'entendria, perquè s'intervindria l'autonomia que més fa per corregir els desequilibris i una política d'austeritat decidida". Mas assegura que laUEno entendria aquesta decisió.

En una entrevista a Rac1, Mas s'ha mostrat molt crític amb l'actitud de l'Executiu del PP respecte a Catalunya i ha mostrat la seva decisió de deixar de col·laborar amb els populars a l'Estat. "És molt difícil, pràcticament impossible, col·laborar amb l''ordeno i mano' del senyor Montoro. Ells tenen majoria absoluta, que s'espavilin sols. "Quan et menyspreen, et trepitgen, no et respecten... llavors 'ja s'ho farà vostè sol", ha denunciat el president. Mas no ha descartat també desmarcar-se del PP de Catalunya, però ha afirmat que l'actitud dels populars catalans és diferent.

Catalunya, en un moment clau

Mas ha afirmat que "Catalunya s'està acostant a un moment clau en què haurà de decidir per quin camí tira". I no ha descartat opcions com la consulta sobre elpacte fiscalo la via de la independència. El president ha afirmat que no el preocupen aquestes opcions, sinó "com es gestiona l'endemà", i ha avançat que si el pacte fiscal no és acceptat pel Govern, buscarà una resposta consensuada amb la majoria de partits catalans.

Quarta retallada

Notícies relacionades

El president no ha descartat un quart paquet deretallades a Catalunya. Respecte a latisoradaaplicada pel Govern central, ha afirmat que són retallades necessàries, però ha criticat les formes aplicades per portar-les a terme i que algunes mesures s'han decidit amb "poc criteri". "Haurem d'analitzar la lletra menuda" de les mesures. I ha afegit que "quan hi hagi qüestions que afectin competències" s'analitzarà amb l'Executiu del PP, sense descartar portar el conflicte al Tribunal Constitucional.

L'insult de Fabra

Mas ha qualificat de lamentable que la diputada del PP Andrea Fabra  afirmés"¡que es fotin!"quan el president del Govern anunciava les retallades en la prestació per desocupació. El president ha demanat una actitud de modèstia.