Anar al contingut

OPERACIÓ DELS MOSSOS

Sis nous detinguts a Barcelona i Tarragona pels disturbis del 29-M

Entre ells figuren tres acusats d'incendiar l'Starbucks de la ronda de Sant Pere

ANTONIO BAQUERO / Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous almenys sis persones presumptament implicades en els disturbis de la jornada de vaga general del 29 de març.

Quatre dels arrestos s'han produït a Barcelona. Els detinguts estan acusats de l'incendi de la cafeteria Starbucks de la ronda de Sant Pere, de trencar un aparador d'El Corte Inglés i d'atacar diverses entitats bancàries.

Els detinguts a Barcelona acusats de l'incendi de l'Starbucks són Carlos F.H., de 24 anys, i segons fonts de la policia autonòmica té antecedents per desordres públics i atemptat i resistència a l'autoritat; Laura M.C., de 21 anys; Pedro Pablo Alejandro M.R., de 28, que també està acusat de causar importants danys a El Corte Inglés i en diverses entitats bancàries. Segons les fonts policials, acumula nombroses denúncies per faltes contra l'ordre públic, les persones, lesions i delictes contra el patrimoni, entre altres.

Enrique C.A., de 25 anys, està presumptament implicat en les destrosses comeses a El Corte Inglés de la plaça Catalunya, i se l'acusa d'incendi, coaccions i desordre públic. Entre els seus antecedents figuren la tinença d'armes i municions o explosius

La valoració dels danys causats a la cafeteria pugen a 72.000 euros i a 43.000 els produïts al centre comercial d'El Corte Inglés.

Dos detinguts a Tarragona

Les altres detencions han tingut lloc a Tarragona, i corresponen a dos presumptes implicats en disturbis a la Universitat Rovira i Virgili, en l'atac a comerços i en el llançament de pedres contra la façana de la seu del Partit Popular, així com en l'agressió a un mosso.

Els detinguts són Robert M.M., de 18 anys, acusat de desordres públics i coacció, i Josep Maria M.C., de 28 anys, que hauria participat, presumptament, en l'agressió a un mosso d'Esquadra. La policia li imputa delictes de desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit.

L'Ajuntament de Tarragona valora en 51.000 euros els danys produïts durant la jornada de vaga, dels quals 37.000 euros corresponen a contenidors cremats.

A més, agents de la Policia Nacional i de la Policia Municipal de Pamplona han detingut aquesta matinada 13 persones a les quals se'ls imputen desordres públics durant la jornada de vaga general del 29 de març.

 

0 Comentaris