OPERACIÓ DELS MOSSOS

Sis nous detinguts a Barcelona i Tarragona pels disturbis del 29-M

Entre ells figuren tres acusats d'incendiar l'Starbucks de la ronda de Sant Pere

Resum dels incidents més rellevants durant la jornada de vaga general a Barcelona. / J.GARCIA / E.SOTOS

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / Barcelona

ElsMossos d'Esquadrahan detingut aquest dijous almenys sis persones presumptament implicades en elsdisturbis de la jornada devaga generaldel29 de març.

Quatre dels arrestos s'han produït aBarcelona. Els detinguts estan acusats de l'incendi de la cafeteriaStarbucks de laronda de Sant Pere, de trencar un aparador d'El Corte Inglés i d'atacar diversesentitats bancàries.

Els detinguts a Barcelona acusats de l'incendi de l'Starbucks sónCarlos F.H., de 24 anys, i segons fonts de la policia autonòmica téantecedentsper desordres públics i atemptat i resistència a l'autoritat;Laura M.C., de 21 anys; Pedro Pablo Alejandro M.R., de 28, que també està acusat de causar importants danys a El Corte Inglés i en diverses entitats bancàries. Segons les fonts policials, acumulanombroses denúnciesper faltes contra l'ordre públic, les persones, lesions i delictes contra el patrimoni, entre altres.

Enrique C.A., de 25 anys, està presumptament implicat en les destrosses comeses a El Corte Inglés de la plaça Catalunya, i se l'acusa d'incendi, coaccions i desordre públic. Entre els seusantecedentsfiguren latinença d'armesimunicionsoexplosius

La valoració delsdanyscausats a lacafeteriapugen a72.000 eurosi a43.000els produïts al centre comercial d'El Corte Inglés.

Dos detinguts a Tarragona

Les altres detencions han tingut lloc aTarragona, i corresponen a dos presumptes implicats en disturbis a la Universitat Rovira i Virgili, en l'atac a comerços i en el llançament de pedres contra la façana de la seu del Partit Popular, així com en l'agressió a un mosso.

Els detinguts sónRobert M.M., de 18 anys, acusat de desordres públics i coacció, iJosep Maria M.C., de 28 anys, que hauria participat, presumptament, en l'agressióa unmosso d'Esquadra. La policia li imputa delictes de desordres públics, coaccions i contra la seguretat del trànsit.

L'Ajuntament de Tarragonavalora en51.000 euroselsdanysproduïts durant la jornada de vaga, dels quals37.000 euroscorresponen acontenidors cremats.

Notícies relacionades

A més, agents de la Policia Nacional i de la Policia Municipal de Pamplona han detingut aquesta matinada 13 persones a les quals se'ls imputen desordres públics durant la jornada de vaga general del 29 de març.