per ordre de la delegada del govern

Sant Pol de Mar reposa la bandera espanyola després d'aparèixer cremada aquest diumenge

El foc també va afectar la senyera i va causar desperfectes a la façana de l'edifici

El símbol espanyol va ser restituït a mitjans de gener al consistori per mandat judicial

La façana de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, amb la bandera espanyola al centre del balcó.

La façana de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, amb la bandera espanyola al centre del balcó. / JORDI PUJOLAR (ACN)

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament deSant Pol de Mar (Maresme) hareposat a primera hora d'aquest dimarts la bandera espanyola al balcó del consistori, després que uns desconeguts lacremessin la matinada de diumenge a dilluns, han informat fonts municipals.

La delegada del Govern a Catalunya,María de los Llanos de Luna, va instar ahir l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), a la "ràpida reposició de la bandera" espanyola després d'aparèixer cremada.

Desperfectes en la senyera i el consistori

Els autors de la crema van utilitzar un pal llarg amb uns draps per calar-li foc, que també va afectar a la bandera catalana i va causar desperfectes a la façana de l'edifici.

El succés es va produir després que el Jutjat Contenciós administratiu número 13 de Barcelona condemnésa finals de gener l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a col·locar la bandera espanyola al balcó, a l'estimar el recurs contenciós interposat per l'exregidor no adscrit Enrique Abad Fernández, contra l'acord del ple per retirar l'ensenya de l'edifici i d'un lloc preferent a l'ajuntament.

Notícies relacionades

La sentència es va emetre a mitjans de gener i la bandera espanyola va tornar a ser penjada al balcó de l'Ajuntamentfa just una setmana, dos dies abans que acabés el termini marcat.

Oberta una investigació

Els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació per identificar els autors i posar-los a disposició judicial.