DISCURS D'INVESTIDURA

Rajoy anuncia un batxillerat de tres anys

Defensa que aquesta mesura millorarà la preparació dels universitaris i elevarà el nivell cultural d'Espanya

Vol millorar l'ESO, reformar les universitats i la formació professional, i el sistema d'accés a la docència

1
Es llegeix en minuts

Mariano Rajoy ha proposat aquest dilluns, durant el seudiscurs d'investidura com a president del Govern, la creació d'unbatxillerat de tres anysamb l'objectiu de millorar la preparació dels universitaris i elevar elnivell cultural d'Espanya. Rajoy ha defensat la millora de l'educació obligatòria i gratuïta fins als 16 anys i ha dit que buscarà "elconsens més ampli" en educació per abordar elscanvis que requereix la situació actual.

El candidat popular ha afegit que es garantiran "unes ensenyances comunes a tot el territori nacional" i ha defensat la necessitat de desenvolupar en els alumnes els valors de l'esforç, el gust per aprendre, l'esperit emprenedor, l'exigència i la responsabilitat personals. "Tenim moltes coses per canviar", ha assenyalat Rajoy, que ha qualificat d'"inacceptable" la taxa d'abandonament escolar, d'un 30%, i els resultats "molt mediocres" en les proves internacionals de coneixement com l'informe PISA. Com a exemple, ha recordat que Espanya, que aconsegueix notables èxits internacionals, no técap universitat entre les cinquanta més importants del món.

Rajoy també ha defensat una política ambiciosa decompetitivitat que exigeix "unareforma de les universitats i una aposta per la innovació, l'excel·lència i la internacionalització".

Notícies relacionades

De cara al professorat, Rajoy ha proposat un nou sistema nacional d'accés a la funció docent per atraure els millors professionals primant el mèrit i la capacitat, reconèixer la seva autoritat i incentivar la seva feina.

Igualment, el futur president ha anunciat la posada en marxa d'una taula dediàleg social que incorporarà incentius per a lainserció laboral dels joves i unareforma de la formació professional, amb noves formules que fomentin la creació de llocs de treball.