EL SAQUEIG DEL PALAU

El Govern demana que no s'assenyalin culpables abans de temps

Mascarell compareixerà al Parlament per explicar la posició de l'Executiu de CiU

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / Barcelona

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha expressat la seva satisfacció per la decisió del jutge Juli Solaz d'investigar en una peça separada el presumpte finançament irregular de Convergència a través del Palau de la Música. "És una decisió que el Govern celebra", ha assenyalat, a la vegada que ha assegurat que l'Executiu no vol entrar en la polèmica per les possibles imputacions de l'extresorer del partit, Daniel Osàcar, i el dirigent nacionalista Àngel Colom. Els advocats de la Generalitat inicialment es van sumar a la petició de la fiscalia perquè tots dos fossin considerats imputats, però ara han optat per desmarcar-se d'aquesta demanda.

Notícies relacionades

"Hi ha qui pretén confondre l'opinió pública associant imputacions amb culpabilitat", ha argumentat Homs en referència a les crítiques dels grups de l'oposició. Segons el portaveu, CiU "sempre" ha estat partidària de la investigació. "El que ens sorprèn és que ja hi hagi qui vulgui assenyalar amb el dit. Això és prejutjar", ha afegit.

Respecte a la petició d'Iniciativa que elconseller de Cultura, Ferran Mascarell, comparegui al Parlament per donar explicacions sobre el criteri del Govern, Homs ha avançat que l'Executiu de CiU no té cap problema a anar a la Cambra per informar de la seva posició. Si finalment és així, Mascarell haurà de respondre a les acusacions que els seus excompanys socialistes fan al Govern per considerar que està intentant donar carpetada alcas Palau.