ENQUESTA DEL GESOP PER A EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

CiU s'acosta encara més a la majoria absoluta

La candidatura de Mas obtindria entre 63 i 64 diputats, i guanya un escó amb relació a l'últim sondeig

Continua la davallada del PSC, amb la pèrdua d'un parlamentari, i ERC i PP mantenen posicions

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Quan falta només una setmana per a les eleccions, CiU s'acosta a la majoria absoluta (68 diputats) que li permetria governar en solitari. Segons el sondeig elaborat pel GESOP per a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, l'últim dia que es poden publicar sondejos a Espanya, la candidatura d'Artur Mas obtindria entre 63 i 64 escons (ara en té 48), mentre que el candidat a la reelecció, José Montilla, n'aconseguiria 30, set menys que en l'actualitat.

L'enquesta, feta aquest cap de setmana passat, confirma la davallada d'ERC vaticinada pels sondejos. La llista de Joan Puigcercós es quedaria amb 11 diputats davant els 21 que té ara. El PP passaria a ser la tercera força parlamentària i mantindria els seus 14 escons, mentre que ICV obtindria entre 10 i 11 parlamentaris. Les xifres de les formacions d'esquerra impossibilitarien la formació d'un nou tripartit. La candidatura de Ciutadans, que ara té 3 diputats, n'obtindria entre 4 i 5, mentre que el projecte Solidaritat Catalana, de Joan Laporta, segueix en la incertesa de si obtindrà o no representació parlamentària, ja que el sondeig li dóna entre 0 i 4 diputats.

CiU veu millorades les seves expectatives electorals respecte al Baròmetre del GESOP per al PERIÓDICO publicat el 15 de novembre. Respecte a aquesta enquesta, Artur Mas sumaria un escó més; dels 62-63 passa ara a 63-64. En canvi, Montilla perdria entre un i dos escons; dels 31-32 que li concedia l'anterior sondeig d'EL PERIÓDICO passaria a 30. En aquest sondeig, el PP obtenia entre 14 i 15 diputats; ERC i ICV, entre 11 i 12; Ciutadans, entre 3 i 4, i Solidaritat Catalana es quedava entre 0 i 2.

Participació d'entre el 51% i el 53%

L'enquesta, que vaticina una participació d'entre el 51% i el 53%, reflecteix un 16,5% d'indecisos. CiU concentra un 29,8% d'intenció directa de vot, lluny del 16% del PSC. Un 5,8% d'enquestats han afirmat que votaran el PP; un 4,8% votarà ERC, i el mateix percentatge donarà el seu vot a ICV. Ciutadans recolliria un 2,8% d'intenció de vot, i Solidaritat Catalana, un 3%. Un 7,5% d'enquestats votarien en blanc i un 4,3% afirma que no anirà a les urnes.

A la pregunta de qui preferiria com a president de la Generalitat, el 32,8% respon que Mas, mentre que només el 17,8% es decanta per Montilla.

Aquest sondeig s'ha fet poques hores després que, entre altres esdeveniments de la campanya electoral, el PSC fes públic el seu polèmic vídeo en què es comparava el vot a Montilla amb un orgasme i que el PP llancés un controvertit videojoc sobre la immigració. També després que Montilla anunciés que és l'última vegada que es presenta a les eleccions i que tots els candidats fessin públic el seu patrimoni.

Notícies relacionades

Més sondejos, a 'El Periòdic d'Andorra'

Demà, la seqüència del sondeig de GESOP ja només es podrà consultar a la web d'El Periòdic d'Andorra(www.elperiodicdandorra.ad) a causa de les esmentades restriccions de la legislació electoral espanyola. Les dades de demà ja incorporaran l'impacte que el debat d'ahir a TV-3 ha tingut entre els votants. Al llarg de la setmana es podrà apreciar també l'efecte del cara a cara que Mas i Montilla mantindran a TV-3 demà, a les 22.30, si la junta electoral no decideix suspendre'l.