TRIBUNAL BASC

L'instructor del cas contra Ibarretxe desatén el Suprem

1
Es llegeix en minuts
ANA GARBATI / BILBAO

La sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Botín no ha impressionat el jutge instructor del cas Ibarretxe, Alberto Saiz, que ahir va tornar a denegar l'arxivament de la causa contra el lehendakari i els dirigents socialistes Patxi López i Rodolfo Ares per parlar amb Batasuna. Tots tres van demanar la nul.litat del cas quan el Suprem va confirmar que no hi pot haver judici només amb acusació popular i sense Ministeri Fiscal, però Saiz va firmar ahir un acte en què titlla d'"abús de dret" que els acusats intentin eludir el judici.

Malgrat aquesta decisió, Ibarretxe, López i Ares van anunciar una nova petició d'arxivament, acompanyada aquest cop de la sentència del Suprem, ja que en la primera petició només van al.ludir a la decisió perquè era l'únic que en aquell moment es coneixia.

Notícies relacionades

A més de la iniciativa jurídica per evitar que finalment Ibarretxe s'assegui al banc dels acusats, el Govern basc va carregar ahir contra Saiz. La portaveu, Miren Azkarate (PNB), el va acusar de "fer el ridícul", de guiar-se per "motius extrajurídics" i d'"identificar-se" sempre amb el Fòrum Ermua, que és qui acusa.

Mentrestant, Ibarretxe va declarar ahir al diari argentí Clarín que la societat basca està "fastiguejada" d'ETA i que l'"única" forma de fer front a la banda és amb propostes que moguin els ciutadans contra la violència i a favor de l'acord.