PRESA DE POSSESSIÓ DE CRISTINA KIRCHNER

Trobada protocol·lària del Príncep i Hugo Chávez amb "total normalitat" a Buenos Aires

1
Es llegeix en minuts
EFE / BUENOS AIRES

El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, va mantenir ahir a Buenos Aires una reunió protocol·lària amb el president veneçolà, Hugo Chávez, "amb total normalitat", segons han informat avui a la capital argentina fonts oficials espanyoles.

La trobada --la primera després de l'incident entre Chávez i el Rei a la Cimera Iberoamericana de Santiago de Xile-- es va produir abans del sopar de gala que el Govern argentí va oferir als mandataris que han assistit avui a la presa de possessió de Cristina Fernández de Kirchner com a presidenta de l'Argentina.

La font ha indicat que va ser Chávez qui, amb total normalitat, es va dirigir al Príncep mentre tots dos estaven --acompanyats per altres personalitats-- en una sala del palau de San Martín a l'espera del començament de la cerimònia de salutació oficial prèvia al sopar.

"Va ser una trobada absolutament relaxada i normal, el Príncep va estar impecable, com sempre", ha declarat una font diplomàtica espanyola.

Intervenció de Trinidad Jiménez

Per la seva part, la secretària d'Estat per a Iberoamèrica, Trinidad Jiménez, també va conversar amb el governant veneçolà en allò que ella mateixa ha descrit com una trobada "breu i amable".

Jiménez ha explicat que va ser ella qui es va aproximar a Chávez després que aquest saludés el Príncep: "Vaig sentir que era la meva obligació" després de la petició d'aclariments que el Govern veneçolà va plantejar a l'espanyol.

Notícies relacionades

La secretària d'Estat va explicar als periodistes que van parlar de la conveniència de "recuperar el respecte institucional entre els dos països" i "la normalitat en les relacions entre Espanya i Veneçuela, que han de continuar sent tan bones com sempre, perquè no hi ha raó per al contrari", va dir Jiménez.

D'altra banda, una font de la Casa del Rei ha informat que el príncep d'Astúries va mantenir ahir a la nit també una reunió privada amb el matrimoni format per la presidenta argentina, Cristina Fernández, i Néstor Kirchner.

Temes:

Buenos Aires