DENÚNCIA D'IRREGULARITATS ELECTORALS

Un ajuntament de Lugo inclou en el cens reclusos i interns d'un geriàtric

Els afectats asseguren que han estat inscrits sense el seu permís i l'alcalde, del PP, nega il·legalitats

1
Es llegeix en minuts
EFE / LUGO

Reclusos d'un centre penitenciari i interns d'un geriàtric han estat inclosos sense la seva autorització en el cens electoral del municipi d'Outeiro de Rey, a Lugo. Després de descobrir que els seus noms havien estat inscrits sense el seu permís, representants d'aquests col·lectius han expressat la intenció de denunciar l'assumpte davant l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Segons fonts dels centres, l'Ajuntament d'Outeiro de Rey, governat amb majoria absoluta pel PP gallec, havia reclamat recentment una llista sobre les persones que estaven en aquestes dues instal·lacions i que sumen un total de més de 450 persones, de les quals hi ha 300 reclusos.

Fonts de la presó han apuntat cap a una maniobra política del PP. Amb l'objectiu de justificar que a Outeiro de Rey s'hagin superat els 5.000 habitants es passarien d'11 a 13 regidors a l'ajuntament.

L'alcalde assegura que no hi ha res d'il·legal

L'alcalde d'Outeiro de Rey, José Pardo, ha subratllat que es tracta d'un procediment administratiu que no emmascara cap altra voluntat que la de reflectir el verdader nombre d'habitants d'Outeiro de Rey.

Notícies relacionades

Pardo ha assegurat que no hi ha res d'il·legal en aquest procediment i ha apuntat que la seva intenció era actualitzar el cens de població atenent que algunes transferències depenen del nombre de residents.

Tant els socialistes gallecs com el BNG han qüestionat el procediment i han considerat que s'han vulnerat els drets a l'haver-se produït la inscripció sense el previ consentiment dels ciutadans.