MEDI AMBIENT

Parets llança una campanya de control d'espècies exòtiques invasores al municipi

Divendres que ve l'Escola de la Natura acollirà una xerrada de conscienciació al voltant de la presència d'aquests animals

Ja s'han portat a terme de neteja i control al llac de l'avinguda de Francesc Macià o el 'safareig' de la Torre de Malla

Niu de cotorres en un arbre del parc de la Ciutadella, a Barcelona. 

Niu de cotorres en un arbre del parc de la Ciutadella, a Barcelona.  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Divendres que ve, 15 de desembre, a les 18 h, l'Escola de la Natura de Parets acollirà una xerrada al voltant de la presència d'espècies exòtiques invasores al municipi.

La xerrada serà el punt de partida d'una nova campanya que té l'objectiu d'informar del perill de la presència d'aquests animals, tant en l'entorn urbà com en l'espai natural, i en l'aplicació de mesures de control.

L'activitat anirà a càrrec de Joan Carles Millet, tècnic de medi ambient de l'Ajuntament de Parets, i de Daniel Fernández, herpetòleg i president de l'associació GRENP.

Problema per als rius 

El programa planteja l'estudi i control d'espècies com la tortuga de florida, la carpa comuna, la gambúsia, el cranc americà, les cotorres, el pico de coral, la vespa asiàtica, l'escarabat o el mosquit tigre, que es converteixen en un problema per als rius, estanys o punts d'aigua i per a l'espai aeri de Parets.

L'objectiu de la campanya és informar i fer partícip a la ciutadania del problema que suposen aquestes espècies i, al mateix temps, comptar amb la seva col·laboració en el seu control.

Notícies relacionades

L'Ajuntament explica que ja ha portat a terme diferents accions de neteja i control d'espècies exòtiques invasores en punts d'aigua del municipi, com el llac de l'avinguda de Francesc Macià o el 'safareig' de la Torre de Malla.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Animals