A l'espai del Sot d'en Barriques

Una unitat mòbil mesurarà la qualitat de l'aire a Parets

Es tracta de vehicles equipats amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics

La unitat mòbil que mesurarà la qualitat de l’aire a Parets.

La unitat mòbil que mesurarà la qualitat de l’aire a Parets.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimecres passat es va instal·lar, a l'espai del Sot d'en Barriques de Parets del Vallès, la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica, cedida pel Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.

 

Aquestes unitats mòbils són vehicles equipats amb analitzadors automàtics i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques.

Complementen l'abast de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XAPA), ja que permeten fer campanyes de mesuraments directes dels nivells de qualitat de l'aire en llocs on no hi ha vigilància de la xarxa.

Nivells de contaminació de l'aire

Tant les estacions de la XAPA com les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica mesuren els nivells de concentració en l'aire dels diferents contaminants que respirem, és a dir, els nivells d'immissió. D'aquesta manera, permeten vigilar la qualitat de l'aire en un lloc i un temps determinats per poder emprendre així les accions necessàries per millorar-la.

 

Notícies relacionades

La combinació de la mesura dels nivells d'immissió i els paràmetres meteorològics permet localitzar l'origen dels contaminants. Aquests paràmetres no mesuren els contaminants com els que emet una xemeneia o un tub d'escapament, ja que es coneixen com a nivells d'emissió.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA