Víctimes del franquisme

ERC Parets demana el reconeixement dels represaliats pel franquisme

Entre la quarantena de paretans víctimes de la dictadura hi ha tres alcaldes i cinc regidors

Antoni Arimon i Joan Brunat, alcaldes de Parets afusellats pel franquisme. 

Antoni Arimon i Joan Brunat, alcaldes de Parets afusellats pel franquisme.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció a la Junta de Portaveus prevista per al 23 de novembre amb l'objectiu que l'Ajuntament reconegui les víctimes del franquisme que van haver-hi a Parets.

Aquesta proposta deriva de l'aprovació del Parlament de la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, en la qual es van declarar nuls els judicis i els consells de guerra dictats a Catalunya durant la dictadura.

Així mateix, l'aprovació de la llei va suposar la publicació, el passat 7 de juliol, de la llista completa de víctimes del franquisme.

Entre els represaliats consten al voltant d'una quarantena de paretans i paretanes, entre els quals hi ha tres alcaldes i regidors que van ser afusellats, tres regidors que van haver d'exiliar-se i diversos veïns del poble.

Homenatge a les víctimes del franquisme

En el mateix sentit, la moció d'Ara Parets ERC torna a sol·licitar la creació d'un espai al web de l'Ajuntament de Parets on es recordi a tots els represaliats amb informació detallada.

També demana als partits amb representació al Congrés que anul·lin els judicis franquistes i que l'anul·lació tingui valor jurídic.

En última instància, fa èmfasi a recordar al PSC Parets el compromís que va fer a “dedicar un espai públic del municipi per homenatjar totes les víctimes i la resta de represaliats pel franquisme”.

La llista on apareixen els 5 càrrecs electes afusellats (Antoni Arimon, Joan Brunat, Amadeu Pagès, Esteve Seguer i Amadeu Ramon) i els tres regidors a l'exili (Jaume Massaguer, Projecte Forns i Pere Xicota), està formada en la seva totalitat per:

Notícies relacionades

Antoni Arimon, Esteve Arimon, Sebastià Babot, Joan Bertrán, Martí Bombilà, Joan Brunat, Lluís Camps, Maria Costa, Antoni Farré, Maria Forns, Esteve Granell, Jaume Guàrdia, Manuel Guasch Cortés, Josep Guasch Cruells, Isidre Jordà, Joan Macià, Adolf Miguel Edo, Llorenç Móra, Joan Moreno, Joan Mulà, Carles Mumbrú, Josep Munné, Amadeu Pagès, Emili Palau, Joan Palou, Agustí Palou, Jaume Pera Tomàs, Joan Pere Cot, Jaume Planas, Joan Planas, Pere Ramon Falgà, Esteve Seguer, Francesc Segura, Pere Teixidor, Joan Xicota, Bartolomé Aguilar, Jaume Castells Pascual, Joan Cirera, Enric Guasch Sors, Ramon Montpart, Isidre Ninou Macià, Josep Ninou Ventura, Diumenge Plantada Pujol, Francesc Puig, Amadeu Ramon, Josep Sinfoné i Vicenç Vilarrasa.

Més notícies de Parets