CONSEQÜÈNCIES LOCALS DEL CONFLICTE CATALÀ

El PDeCAT trenca el pacte de govern amb el PSC a Parets del Vallès

Els demòcrates asseguren que la relació amb els socialistes ha sigut "immillorable" però reconeixen que l'empresonament de Turull "pesa molt"

Raul Urtusol, únic regidor del PDEcat a Parets del Vallès.

Raul Urtusol, únic regidor del PDEcat a Parets del Vallès. / TWITTER

1
Es llegeix en minuts
J.S. / Acn

El PDeCAT a Parets del Vallès ha trencat el pacte de govern que tenia amb el PSC des de la primavera de 2016. El partit ha pres aquesta decisió seguint el posicionament majoritari de l'última assemblea de militants, convocada exclusivament per debatre sobre la situació de l'acord amb el grup socialista.

En realitat, el president local dels demòcrates, Jaume Grau, ha assegurat que la relació amb el PSC a nivell local ha sigut "immillorable", tant pel que fa a la política municipal com a qüestions d'àmbit nacional. L'escull: el PSOE.

"Ens hem entès perfectament, però la política del PSOE no ens permet mantenir el pacte, ja que a Parets també pesa molt el fet que Jordi Turull estigui empresonat", va admetre el president local del PDeCAT, recordant que el conseller destituït és veí de la població vallesana.

Per aquest motiu, va dir, els associats demòcrates han conclòs que la "millor" opció era deixar el govern per formar part de l'oposició.

El PDeCAT ha insistit que l'entesa amb el PSC de Parets ha sigut constant, i ha subratllat que la relació directa amb els socis de govern no s'havia ressentit dels esdeveniments de la política nacional dels últims mesos.

En aquest sentit, el president local dels demòcrates ha destacat que el govern de la població va condemnar en bloc l'actuació policial de l'1 d'octubre i l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i també va refusar l'aplicació de l'article 155 per part del govern central.

El PSC es queda en minoria

El PDEcat compta amb un únic regidor a l'Ajuntament de Parets, Raül Urtusol, que des de la primavera de 2016 garantia la majoria al govern liderat per l'alcalde socialista Sergi Mingote.

Notícies relacionades

Fins ara, Urtusol era el tercer tinent d'alcalde i ocupava la regidoria de Comerç. La seva marxa deixa ara el govern del PSC en minoria, amb 8 dels 17 regidors del Ple, encara que els pressupostos municipals de 2018 ja han sigut aprovats, cosa que treu dramatisme a la marxa del govern dels independentistes.

Més notícies de Parets