REACCIONS A L'EMPRESONAMENT DE TURULL

Parets condemna l'empresonament de part del govern català

La moció va ser aprovada al ple municipal amb els vots de socialistes i exconvergents, que governen junts el municipi

Pancarta a la façana de l’Ajuntament de Parets que demana l’alliberament de Jordi Turull, veí del municipi, instal·lada aquest divendres per ordre de l’alcaldia. 

Pancarta a la façana de l’Ajuntament de Parets que demana l’alliberament de Jordi Turull, veí del municipi, instal·lada aquest divendres per ordre de l’alcaldia.  / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

“Condemnar les mesures judicials adoptades contra els polítics catalans investigats pel conflicte que vivim a Catalunya”.

De manera contundent, l'Ajuntament de Parets del Vallès s'ha posicionat contra les actuacions de l'Audiència Nacional durant les últimes setmanes en un text que va ser aprovat aquest dijous al ple municipal de novembre. 

En aquest sentit, la declaració aposta per “la revisió de la resolució judicial i la seva posada en llibertat, així com l'excarceració dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana".

Així mateix, el text inclou una menció a Jordi Turull, al qual es trasllada “un suport especial” com a veïns i veïnes de l'exconseller de la Presidència.

El PSC i PDEcat van votar a favor del text, mentre que Sumem Parets i el Noop es van abstenir i van votar en contra, per motius oposats, Esquerra i Ciutadans.

Per als republicans, el contingut del text no va prou allà, ja que no es considera a Jordi Turull pres polític, tal com pretenien els independentistes.

Notícies relacionades

No obstant això, per ordre de l'alcalde, aquest divendres s'ha col·locat a la façana de l'Ajuntament una pancarta amb la frase “Jordi Turull, et volem a casa!”, un llaç groc i la cara del polític del PDEcat.

Més notícies de Parets