ORDENANCES FISCALS

Ara Parets ERC proposa rebaixar l'IBI i no congelar-lo, com pretén el Govern

Els republicans opten per una rebaixa del 5% en el rebut de l'iImpost sobre béns immobles fins al 2019

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ARA Parets ERC proposarà una rebaixa del 5% en el rebut de l'impost sobre béns immobles (IBI) fins al 2019 a Parets del Vallès, mesura que contrasta amb la congelació d'impostos i taxes per la qual opta el Govern municipal per segon any consecutiu.

El partit de l'oposició assegura que "la situació actual dels comptes municipals de l'Ajuntament de Parets permet afrontar sense gaires dificultats una rebaixa del 5% en el rebut de l'IBI dels exercicis 2018 i 2019". "No entenem com amb la bona salut dels comptes municipals no es rebaixen els impostos i sobretot l'IBI, que és el que més grava a les famílies", afirmen des de l'agrupació.

"Un pas endavant"

Després que els republicans aprovessin amb un vot favorable les ordenances fiscals del 2017, "ERC creiem que és moment de fer un pas endavant i proposar una rebaixa del 2,5% en el rebut de l'IBI de 2018 i un altre 2,5 % en el rebut de l'IBI del 2019, any d'eleccions municipals".

El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, considera que la rebaixa del 5% faria que l'Ajuntament deixés d'ingressar uns 380.000 euros, 190.000 en l'exercici 2018 i 190.000 més el 2019. "Una quantitat que l'Ajuntament podria compensar amb els ingressos procedents d'altres vies, com els excessos en la previsió de l'impost de construccions, plusvàlues, multes, subvencions. També amb la reducció de les partides destinades a estudis i assessoria o amb el romanent actual", apunta Seguer.

Tarifació social

Pel que fa a la resta d'ordenances fiscals, Ara Parets ERC es mostra partidari de la 'tarifació social': proposarà una congelació de la resta de rebuts i una nova modificació de les bases que regulen les subvencions per a persones en atur i famílies monoparentals que opten a les ajudes en el pagament de l'IBI.

Notícies relacionades

D'altra banda, Ara Parets ERC proposarà al Govern que faci una campanya informativa per donar a conèixer a la ciutadania quant costa cada servei municipal i com es finança.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

IBI