COM EL 2017

El Govern de Parets proposa tornar a congelar taxes i impostos el 2018

Els àmbits centrals d'actuació seran la priorització de l'àmbit social, l'impuls de l'ocupació i la millora de la via pública

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Congelar les taxes i els impostos durant l'any 2018, tal com han fet aquest 2017. Aquesta és la proposta que el Govern local de Parets ha fet sobre ordenances i pressupost per al curs vinent, que ja ha passat als grups de l'oposició perquè puguin "estudiar-la i fer les seves aportacions", explica el consistori.

Aquesta vegada, el Govern estableix com a línies estratègiques dels pressupostos "la congelació i priorització del benestar social, l'ocupació i la inversió en l'espai públic". Concretament, els àmbits centrals d'actuació seran la priorització de l'àmbit social, l'impuls de l'ocupació i la millora de la via pública i l'espai urbà.

Més ajudes socials

Segons informa el consistori, les línies estratègiques dels propers pressupostos es basaran en un increment del 13% en ajudes socials directes, un increment del 34% en ajudes per a llars d'infants, 415.000 € en plans d'ocupació local, un augment de les subvencions per a la contractació de persones parades de Parets i un augment del pressupost destinat al manteniment d'espais verds.

A més, es preveu una millora del clavegueram públic, mesura relacionada amb la millora de l'espai urbà que pretén l'Administració.

"Treballar de manera transversal"

En relació amb les possibles propostes de l'oposició, l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, afirma que volen "consensuar ordenances i pressupostos amb la majoria de forces polítiques. Treballar de manera transversal i amb antelació beneficia als ciutadans de Parets".

L'Ajuntament de Parets, per segon any consecutiu, avança el termini per a l'aprovació del pressupost amb l'objectiu de poder aplicar-lo a partir d'1 de gener. Per aquest motiu s'ha previst la celebració del Ple el 19 d'octubre.

"Un dels primers"

Notícies relacionades

El regidor d'Hisenda, Francesc Juzgado, recorda que "l'Ajuntament de Parets tornarà a ser un dels primers consistoris de Catalunya a portar a aprovació conjunta el pressupost i les ordenances fiscals. L'objectiu és garantir l'execució de tots els serveis municipals des del primer dia de l'any".

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA