A LES OBRES DE LA C-17

L'oposició de Parets demana en bloc a la Generalitat que no enderroqui una masia del Patrimoni Local

Ara Parets ERC, SUmem Parets, Nova Opció per Parets i Ciutadans s'oposen que la masia de Can Volart sigui derruïda

S'ha anunciat una campanya de recollida de firmes per aconseguir que l'executiu català recapaciti

La masia de Can Volart, a Parets del Vallès.

La masia de Can Volart, a Parets del Vallès. / ARA PARETS ERC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'oposició al Govern de Parets del Vallès, formada per Ara Parets ERC, Sumem Parets, Nova Opció per Parets (NOPP) i Ciutadans (C's), han demanat en bloc a la Generalitat de Catalunya que faci marxa enrere i no enderroqui la masia de Can Volart, tal com preveu el projecte de millora de la carretera C-17, aprovat els últims mesos.

La masia, inclosa dins del Catàleg del Patrimoni Local com a Bé Cultural d'Interès Local, és -segons l'oposició- "un emblema de la C-17, ja que simbolitza l'entrada a Parets". Els quatre grups consideren que "si s'ajusta el traçat de la via, no seria necessari enderrocar-la".

A l'espera d'un replantejament per part del Govern català, l'oposició ha anunciat la posada en marxa d'una campanya de recollida de firmes entre els veïns del municipi pea "salvar aquesta casa a quatre vents que encara està en bon estat".

Vulneració del Pla general de Parets

Segons l'oposició, "el projecte de millora i condicionament de la C-17 entre Parets i Lliçà d'Amunt vulnera el Pla general d'ordenació urbana de Parets". En l'al·legació presentada, l'oposició recorda que el planejament actual "preveu traslladar la C-17 al Circuit de Montmeló i deixar l'actual via com una carretera de connexió entre polígons".

Així mateix, denuncien que a l'entrada principal de Parets per l'avinguda Francesc Macià es formarà un 'scalextric' afegint tres rotondes més, i quedarà un enllaç de dimensions i afectacions considerables.

Els grups de l'oposició lamenten la passivitat del "Govern de la sociovergència", ja que aquest enllaç seria el més potent de la C-17 sortint de Barcelona i "té tots els números perquè la carretera interpolar passi per aquí".

Carretera per descongestionar

Tot i que els grups de l'oposició consideren que la construcció del tercer carril de la C-17 és necessària per l'elevat trànsit que suporta aquesta via, assenyalen que l'Ajuntament hauria d'apostar per la construcció de l'Eix del Tenes, una carretera paral·lela al riu que descongestionaria la C-17 i seria una alternativa a la interpolar.

Notícies relacionades

"L'Eix del Tenes entre Parets i Lliçà d'Amunt ordenaria la part oest del polígon Llevant i donaria façana a un conjunt indústries, permetria un passeig fluvial que seria un pas endavant en la recuperació de l'entorn del Tenes", expliquen.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA