PODEN ARRIBAR FINS ALS 400 EUROS

Parets comença a sancionar via identificació genètica per no recollir excrements de gos

S'han recollit cinc mostres, dues de les quals donaran pas a l'expedient corresponent

La policia ha tramitat una dotzena d'avisos als amos de gossos que no els tenien identificats degudament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Parets del Vallès ja ha iniciat els tràmits de dos expedients a fi de sancionar els propietaris que no recullen els excrements dels seus gossos a la via pública. L'import de les sancions pot arribar fins als 400 euros. 

Fins al moment, i en període de prova, s'han recollit cinc mostres, dues de les quals pertanyien a gossos no censats: una que no ha donat resultats vàlids i dos que donaran pas a l'expedient corresponent.

 

L'alcalde de Parets, Sergi Mingote, puntualitza que "la imposició de sancions no té un afany recaptatori, sinó que vol ser una mesura dissuasiva per als propietaris incívics".

Fomentar la tinença responsable

L'acció s'emmarca en la campanya de civisme "Ningú és igual. El meu ADN m'identifica", que té l'objectiu de fomentar la tinença responsable d'animals de companyia, incidint en la recollida dels excrements a la via pública i a evitar l'abandonament dels animals.

 

Durant els últims mesos, la Policia Local ha fet un seguiment per comprovar la documentació, i ha tramitat prop d'una dotzena d'avisos als amos de gossos que no els tenien identificats degudament.

Augment del cens des de l'inici de la campanya 

Des que es va iniciar la campanya, l'abril de 2016, el cens de gossos del municipi ha augmentat un 33%, és a dir, dels 900 animals que constaven abans de començar la campanya s'ha passat, fins al moment, a 1.200 mascotes inscrites.

Notícies relacionades

A partir d'ara, l'Ajuntament farà una recollida mensual de defecacions dels animals de manera aleatòria.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA