COMUNICACIÓ

El CAC dona la raó a Ara Parets: "És el Ple el que designa la direcció dels mitjans locals"

El Consell de l'Audiovisual recorda la vigència d'aquesta mesura i la creació d'un consell consultiu

Aquestes propostes es van tombar en seu plenària amb els vots del PSC i PDeCat

Imatge d’arxiu d’un micròfon de ràdio.

Imatge d’arxiu d’un micròfon de ràdio.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha resolt que tots els mitjans de comunicació públics han de preveure l'existència d'un reglament d'organització, un consell consultiu i assessor amb participació dels grups socials i polítics més representatius i la designació per part del ple municipal de la direcció dels mitjans.

La resolució respon a una queixa formal de l'Ara Parets ERC, després que el juliol del 2016 el ple de Parets tombés -amb els vots del PSC i PDeCATla creació d'un consell assessor per als mitjans públics locals, la redacció del contracte programa i el nomenament, a través del ple, de la direcció dels mitjans.

Aplicació de la llei

Ara Parets lamenta que l'alcalde Sergi Mingote presideixi el consell assessor de 'Vallès Visió' i en canvi "no vulgui crear aquest òrgan en els mitjans públics locals", i ha reclamat l'aplicació de la llei tant en l'emissora de ràdio Rap 107 i el butlletí 'Parets al dia', com en la web municipal i en tota la plataforma Parets Connecta.

Notícies relacionades

Davant la resolució del CAC, el portaveu d'ARA PARETS ERC, Jordi Seguer, ha reclamat l'aplicació de la llei i que l'Ajuntament incorpori de nou aquests tres punts en la pròxima sessió plenària. "Si no és així, si és necessari, des de l'oposició reclamem la convocatòria d'un ple extraordinari, tal com vam fer el juliol del 2016".

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA