El Vallès Oriental, la comarca més exportadora de Barcelona

Així és segons un estudi de la Cambra de Comerç

La segueixen el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès

El repte, exportar més i millor_MEDIA_2

El repte, exportar més i millor_MEDIA_2 / REUTERS / Gustau Nacarino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Vallès Oriental és la comarca barcelonina amb un percentatge més alt (12%) d'empreses exportadores, seguida del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès (del 10,6% al 10,4%).

En canvi, el Garraf és la comarca amb el percentatge més petit, amb el 4,4%, seguida del Berguedà, amb el 5,4%. Aquesta és una de les conclusions del monogràfic 'Les empreses exportadores a la demarcació de Barcelona: una anàlisi comarcal', elaborat pel gabinet d'Estudis Econòmics i Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona. 

Augment progressiu

Segons l'estudi, el percentatge d'empreses que exporten sobre el total ha augmentat progressivament en els últims tres anys: 7,3% el 2014; 7,6% el 2015; i 8,1% el 2016.

El 8,1% de les empreses de la demarcació de Barcelona van exportar durant el 2016. D'aquestes, un 1,9% només ha fet exportacions i un 6,3% ha exportat i importat.

Com més gran és l'empresa, més exporta

Segons l'estudi de la Cambra, la dimensió és fonamental per explicar la intensitat exportadora. "Com més gran és l'empresa més elevat és el percentatge. Dos de cada tres empreses amb una facturació de més de 10 milions d'euros són exportadores".

Notícies relacionades

Pel que fa al destí de les mercaderies i béns, el conjunt d'Europa concentra el 63% dels destins, Amèrica és el segon destí i Àsia el tercer.

Més notícies de Parets a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Comerç