La farmacèutica Grifols, amb seu a Parets, inicia una nova fase del seu assaig per a la vacuna contra l'Alzheimer

Araclon Biotech, una companyia participada majoritàriament per la farmacèutica, ha rebut l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARETS DEL VALLÈS

La farmacèutica Grifols, amb seu a Parets del Vallès, avança en la lluita contra l'Alzheimer. Araclon Biotech, una companyia participada majoritàriament per la farmacèutica, ha rebut l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per iniciar la fase II de l'assaig clínic per la seva vacuna contra l'Alzheimer.

La companyia preveu que aquesta fase II es desenvolupi durant els dos anys vinents i hi participaran 120 persones amb un perfil de malaltia molt incipient. Concretament, persones que encara no han desenvolupat símptomes de demència i que en l'àmbit clínic es denominen pacients amb deteriorament cognitiu lleu. La meitat dels participants rebrà el principi actiu i l'altra meitat, com a grup control, placebo.

22 CENTRES INTERNACIONALS

La fase II d'aquesta vacuna es desenvoluparà en 22 centres ubicats en diferents països europeus. Concretament: 18 centres d'Espanya, 2 de França, 1 de Suècia i 1 d'Itàlia. El procés de reclutament està previst que comenci el mes de juliol en algun dels centres seleccionats.

Els objectius d'aquesta fase II són establir la dosificació de producte que s'hauria de subministrar en les següents fases i ampliar les dades de seguretat i tolerabilitat del tractament obtingudes en la fase i els resultats, presentats el juliol del 2016, que "van evidenciar un bon perfil en els dos aspectes", apunten des de la companyia.

RESPOSTA IMMUNE DEL 87%

Els resultats obtinguts llavors van constatar que la vacuna va produir una resposta immune en més del 87% dels participants que van rebre el principi actiu.

Notícies relacionades

Aquesta fase II, a més d'ampliar les dades sobre seguretat, està dissenyada per avaluar les respostes a nivell cognitiu i molecular.

Més notícies de Parets