Parets tindrà una nova escultura de Josep Plandiura

L'obra, ubicada a la rotonda d'entrada al nucli urbà, mesura 15 metres, pesa 950 kg i ha costat 38 mil euros.

Procés de creació de la nova escultura de Parets al taller de Plandiura.

Procés de creació de la nova escultura de Parets al taller de Plandiura.

1
Es llegeix en minuts
X.P.S. / PARETS DEL VALLÈS

Parets estrenarà aquest diumenge, dia 30 d'abril, una nova escultura de l'escultor Josep Plandiura. La peça estarà ubicada a la rotonda d'entrada al nucli urbà, a l'avinguda Francesc Macià, de manera que es pugui veure en passar per l'autovia.

 

La construcció i instal·lació de la peça, que mesura 15 metres d'altura i pesa 950 kg, ha suposat per a l'Ajuntament de Parets una inversió de 38.500 euros.

 

L'obra consisteix en tres peus grans amb bases corbades d'acer corten oxidat. Aquest és un material que no es deteriora amb l'exposició a l'exterior i que modifica el seu color en funció de la temperatura o la humitat.

TRAÇOS EN L'ESPAI

Josep Plandiura, nascut a Taradell el 1943 i veí de Parets des del 2013, es considera a si mateix un treballador de l'art, i veu en el d'escultor un ofici com qualsevol altre.

 

Preguntat per aquest mitjà, explica que l'escultura que s'estrenarà el diumenge "en realitat no representa res, per a mi l'art és un traç en l'espai, dibuixos que fas en gesticular. Aquestes formes orgàniques són naturals, la gent les assimila cada dia i a partir d'elles pots fer una escultura".

 

Sobre la nova peça en concret, Plandiura explica que ha intentat que "sigui àgil i que no obturi la visió dels conductors de l'altra banda de la rotonda. Vull que es tingui una visió del poble entre els espais que et deixa l'escultura".

ELS JOVES N'ESCULLEN EL NOM

"L'escultura és per al poble, per això, mentre la feia els instituts van venir-me a veure i preguntar-me per la peça", exposa Plandiura.

 

 A partir d'aquesta experiència els joves van proposar diferents noms perquè l'Ajuntament escollís el definitiu: 'Portes del Montseny'.

 

Notícies relacionades

"A mi m'importa poc el nom que li posin, com si la volen anomenar 'El xiulet del serè', em sembla bé", esgrimeix l'autor, que afegeix que no vol morir "com un artista que ha trencat el cànon, sinó com un que ha estat a prop de la seva gent".

Més notícies de Parets de Vallès

Temes:

Escultura