Parets se suma als actes en suport del Dia Internacional de la Dona Treballadora

L'acció s'emmarca en l'Aturada Internacional de Dones convocat en més de 50 països

parets8m

parets8m

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARETS DEL VALLÈS

Aquest matí, prop de seixanta persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila de Parets del Vallès per assistir a la lectura del manifest commemoratiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

 

L'Ajuntament de Parets ha convocat l'acte amb la voluntat de sumar-se a a la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra avui, i l'Aturada Internacional de Dones a la qual s'han adherit 54 països, segons fonts de l'organització internacional.

Posteriorment, s'ha fet una parada simbòlica, fins a les 12:30h, per mostrar el suport del consistori a la crida.

JO ATURADA

L'Aturada Internacional de Dones (PIM) és un moviment de base format per dones de diferents parts del món. Va ser inspirat des de Polònia i creat en les últimes setmanes d'octubre de 2016 "en resposta a la violència social, legal, política, econòmica, moral i verbal que experimenten les dones contemporànies en diverses latituds", segons exposa el manifest global que s'inscriu sota el lema: “la solidaritat és la nostra arma”.

El mateix text exposa que "els esdeveniments dels últims mesos deixen clar que les dones són ciutadanes conscients" i alerta que "estan preparades per lluitar contra l'opressió institucionalitzada" i afegeix la necessitat de seguir les lluites de les dones Islandeses el 1975 o la més recent aturada de les dones poloneses el 2016. 

Notícies relacionades

Des d'aquesta crida internacional també es critica "la persistent permissivitat per part dels líders electes i les persones públiques respecte de l'ús del discurs de l'odi i el suport de l'església a tals crims", així com a les institucions democràtiques "que descuiden el protegir la seguretat pública i garantir la justícia".

Més notícies de Parets del Vallès