Les entitats de Parets visiten els castellers

Entre els col·lectius que passaran per l'assaig hi ha els Diables i els clubs de bàsquet i handbol

3d6 diada1manyacsparets

3d6 diada1manyacsparets

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PARETS DEL VALLÈS

La Colla Castellera dels Manyacs de Parets ha convidat a la Colla de Diables de Parets a un assaig conjunt. La cita tindrà lloc aquest divendres a les set i mitja i estarà oberta a qui vulgui acostar-se i participar.

“Els explicarem com funciona tot i després es posaran a la pinya i fins i tot pujaran en alguna prova de castell”, comenta Ekaitz Landa, cap de colla dels Manyacs.

El d'aquesta setmana serà el primer de diferents assajos conjunts amb altres entitats  que han previst els castellers de Parets del Vallès. Entre altres, han previst que també passin pel local d'assaig dels Manyacs els membres dels clubs de bàsquet i handbol.

“Som una entitat nova que gairebé no es coneix en el poble, la intenció és acostar les entitats als castells i els castells a les entitats”, explica Landa.

OBJECTIU: EL RECONEIXEMENT

El mateix Landa afegeix que “a Parets no hi ha cultura castellera”. No fa ni un any que van començar a pujar els castells i encara no són una colla reconeguda per la Coordinadora de Colles Castelleres.

L'objectiu d'aquesta temporada és aconseguir complir els requisits per poder ser una colla de ple dret. “Has de tenir un volum i una varietat de castells per entrar”, relata Landa que diu que fins ara han aconseguit fer el 3d6, el 4d6 i el 3d6.

Notícies relacionades

Aquest grup format per un centenar de persones es marca l'objectiu d'aixecar la torre de 6 i la de 5d6 aquest any. “Amb aquests dos castells tenim més números per entrar a la Coordinadora”, diu el cap de colla dels Manyacs.

Més notícies de Parets del Vallès