Editorial

Barcelona encarrila el seu nou port

La ciutat guanya espais d'ús ciutadà al litoral i el port està en condicions de continuar amb la seva consolidació en el mercat dels creuers

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp29075457 crucero msc170927183816

zentauroepp29075457 crucero msc170927183816

L’Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona han aconseguit un important acord per ordenar els espais portuaris (que suposen el 20% de l’extensió de la ciutat) en una ambiciosa reforma que canviarà l’aspecte d’aquesta instal·lació. Així, es concentraran les terminals de creuers i part de l’activitat de ferris al moll Adossat i es reurbanitzarà el Moll de la Fusta i el passeig de Colom, així com la futura Nova Bocana. La ciutat guanya espais d’ús ciutadà al litoral i el port està en condicions de continuar amb la seva consolidació en el mercat dels creuers.

No abunden en el bagatge de l’equip d’Ada Colau gaires acords d’aquest tipus, així que toca felicitar-se que el consistori aquesta vegada hagi demostrat la cintura política necessària per aconseguir un pacte que sigui al mateix temps beneficiós per als ciutadans i per a una activitat econòmica tan important com la del port de la ciutat. Fins al moment, el consistori i el port havien mantingut una relació plena de recels, marcada per l’impacte ciutadà i mediambiental que suposa l’activitat creuerista.

Amb aquest acord es pretén controlar aquest impacte (s’ha de seguir treballant en la sostenibilitat del port i en la desestacionalització de l’oferta creuerista) sense limitar els innegables beneficis econòmics que suposa per a la ciutat. I, de la mateixa manera, es posen les bases perquè el terreny alliberat en una zona tan cèntrica sigui de profit per als barcelonins.